İKP: İşkence insanlık suçudur kadın mücadelesi engellenemez
İzmir Kadın Platformu işkenceye maruz bırakılan Sevil Rojbin için basın açıklaması yaptı: ‘Sevil Rojbin derhal serbest bırakılsın’.

İzmir Kadın Platformu 26 Haziran 2020’de Diyarbakır’daki evine düzenlenen baskında polislerin köpekli ve fiziki işkencesine maruz bırakılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu Üyesi ve Özgür Kadın Hareketi Üyesi Sevil Rojbin Çetin için basın açıklaması yaptı.  

Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelen kadınlar “İşkence insanlık suçudur, kadın mücadelesi engellenemez” pankartı açtı.

Kadınlar adına ortak basın açıklamasını okuyan Didar Gül, Rojbin Çetin’in polislere kanser hastası olduğunu söylemesine rağmen işkenceye devam edildiğini hatırlatarak, Çetin’e evinde tutulduğu süre içinde cinsel tacizde bulunulduğunu ve yarı çıplak soyularak, gözleri kapalıyken fotoğraflarının çekildiğini aktardı.


‘KADINLAR DAYANIŞMAYI DAHA DA BÜYÜTECEK’

Kadın siyasetçilere ve aktivistlere yönelik bu baskı ve yıldırma politikalarının süreklileştiğini ifade eden Gül, “Kadın mücadelesine, demokrasiye ve insan haklarına yönelik baskının yansıması olarak kadın mücadelesine de darbe vurulmak ve sindirilmek istenmektedir ama kadın mücadelesi, dayanışması sizlerin bölmeye çalışmak istediğiniz birlikteliği daha da büyütecektir” dedi.


‘HİÇBİR KADIN YALNIZ DEĞİLDİR’

Türkiye’nin imzalamış olduğu sözleşmeleri hatırlatan Gül, “Böylesine insanlık dışı bir işkenceden sonra kanser hastası Sevil Rojbin Çetin’in hem fiziksel, hem psikolojik destek alabileceği koşullara kavuşması gerekmektedir. Sevil Rojbin derhal serbest bırakılmalıdır. İşkence uygulamalarına derhal son verilmeli ve failler hakkında yasal işlem başlatılarak cezalandırılmalıdır. İnsanlığa karşı işlenmiş olan bu suça ortak olmuyoruz, olmayacağız. Sevil Rojbin Çetin yalnız değildir, hiçbir kadın yalnız değildir. Mücadelenizde mücadelemizle yanınızdayız” diye konuştu.


İlgili haberler
EMEP: Sevil Rojbin Çetin’in yanındayız, işkencecil...

Diyarbakır'da gözaltına alınan TJA üyesi Sevil Rojbin Çetin'in yanında olduklarını belirten EMEP Gen...

Gözaltına alınan TJA üyesi Sevil Rojbin Çetin darb...

DTK’ye yönelik soruşturma kapsamında dün Diyarbakır'da gözaltına alınan TJA üyesi Sevil Rojbin Çetin...

Rosa Kadın Derneği, TJA aktivistleri ve çok sayıda...

Diyarbakır’da Rosa Kadın Derneğine sabah saatlerinde polis baskını düzenlenirken dernek yönetici ve...