Barutçu Tekstil'de işten çıkarılan kadın işçiler: Baskıyla sindirmeye çalışıyorlar
Öz-İplik İş'e üye olan 4 kadın işçinin işten çıkarılması üzerine, Barutçu tekstilde işçiler fabrika önünde direnişe geçti.

Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Barutçu tekstilde, Öz-İplik İş'e üye olan 4 kadın işçinin işten çıkarılması üzerine işçiler fabrika önünde eyleme başladı.

Barutçu tekstilde çalışan işçilerin Öz-İplik İş’te örgütlenmeye başlamasının ardından işçilere baskılar artmış, e-devlet şifreleri istenmişti. Fabrika yönetimi ise bu iddiaları yalanlayarak haberimiz sonrası işçilere yeni bir mesaj atarak, bilgilerin EYT için istendiğini söyledi.

'DAHA İYİ ŞARTLARDA ÇALIŞMAK İÇİN...'

Sendikaya üye olduktan sonra işten çıkarılan Emine Varol, “6 yıldır bu fabrikada çalışıyorum. Daha iyi şartlarda çalışmak için bu yola başvurduk. Biz işimize sahip çıkmak için bu yola çıktık. Yurt dışına giden bir kumaşın kalite kontrolü yapılmadığı gerekçe gösterilerek işten çıkarıldım. Ama benim sarmadığım bir kumaş bu benim sardığım kumaşlar zaten gönderilmemişti. Biz hata olduğunda zaten sorumlulara söyleyip onlar onay verirse gönderiyoruz. Ben bu durumu kabul etmediğimi söyledim ve işten çıkarıldım” dedi.

'BETON ZEMİNDE YATTIĞIMIZ ZAMANLAR OLDU'

Fabrikada erkekler ne iş yapıyorsa kadınlar da aynı işi yapıyor diyerek devam eden Varol, “Bizim işten çıkarılma sebebimiz belli. Bizden e-devlet dökümanlarını istediler ve vardiya sorumlusu bize ‘4 tane kaçak var hain var onları bulacağız onları bulmak için yapıyoruz bunu’ dedi. Baskıyla insanları sindirmeye çalışıyorlar. Müşteriye malı yetiştirmek için gece gündüz çalıştık, beton zeminde yattığımız zamanlar oldu. Ama biz bunun değişmesini ve insanlara insan gibi davranmaları için bu yola çıktık. İçerde arkadaşlarımıza baskı yapılıyor bunu biliyoruz. Ama kimse korkmasın” dedi.

11 aydır Barutçu Tekstil'de çalışan ve işten çıkarılan Elif Varol, “İş yoğunluğu durdu, bizi işten çıkarttıklarını söylediler. Ben de imza atmadım ve hakkımı arıyorum. İçerdeki arkadaşlarımın da korkmamasını istiyorum. Sonuna kadar buradayız ve hakkımızı alarak bu fabrikaya gireceğiz” diye konuştu.

İlgili haberler
ETF işçileri 2 aydır direniyor: Direniş nasıl deği...

İki ayı aşkındır hakları gasbedildiği için direnişte olan ETF Tekstil işçilerinin direnişi işçileri...

Xiaomi direnişinden ne öğrendim?

Sendikalaşma hakkı ve işten çıkarılan arkadaşları için günlerce Salcomp Xiomi’de fabrika önünde dire...

İşten atılan Acarsoy Tekstil işçisi: Şimdi sesimiz...

‘İçeride konuşmayalım diye bizi susturmak istediler ama dışarıda daha gür ve daha güçlü çıkıyor sesi...