Van’daki depremzedeler: Ekmeğe muhtaç durumdayız
Van’daki depremde evleri hasar gören çok sayıda aile, kendi imkanlarıyla kurdukları brandalarda kalıyor. Ekmeğe muhtaç durumda olduklarını söyleyen depremzedeler, acil yardım talep ediyor.

Van’da önceki gün merkez üssü Saray ilçesine bağlı Örenburç (Setmanis) Mahallesi'nde meydana gelen 5.4 büyüklüğünde deprem sonrası birçok ev ve ahır kullanılamaz hale geldi. AFAD tarafından mahallelere getirilen çadırların yetersiz olması nedeniyle birçok aile iki gündür geceyi dışarıda geçirdi. Çadır alamayan yurttaşların bir bölümü ise kendi imkanlarıyla kurdukları brandadan çadırlarda kalıyor. Evlerine giremeyen aileler günlük gıda ihtiyaçlarını karşılamakta da zorluk yaşıyor. 

'İKİ GÜNDÜR AÇIZ'
Saray’a bağlı Baltepe mahallesinde yaşayan Hediya Şahin deprem sonrası geceyi dışarıda geçirdiklerini belirterek soğuktan dolayı çocuklarını Van’da kalan akrabalarının yanına gönderdiklerini söyledi. Şahin, “Yetkililer bir adet çadır göndererek sorunlarımızın çözüldüğünü düşünüyor ama mesele sadece çadır değil. Biz dün akşamdan beri açız, bize bir ekmek ve su dahi getirmediler. Belediyelerimize kayyum atamamış olsaydı en azından onlar ekmek su gönderirlerdi” dedi. 

5 KİŞİ BİR BRANDADA KALIYOR
Geceyi 3 çocuğu ve KOAH hastası olan eşinin annesiyle brandada geçiren Necibe Tunalı ise bir ekmeğe dahi muhtaç bırakıldıklarını söyledi. Tunalı, AFAD tarafından kendilerine bir çadır verildiğini onun da kurulumunun yapılmadığını söyledi. Tunalı, şunları söyledi: “Kaynanam KOAH hastası ve makineye bağlı yaşıyor. Ancak dün gece eve giremediğimiz için makineyi bağlayamadık ve gece boyunca sürekli rahatsız oldu. Gece boyunca dar bir barakada 5 kişi kaldık. Bize yardım edilmesini istiyoruz.”  

Evi kullanılamaz hale gelen Ömer Şahin de depremin üzerinde günler geçmesine rağmen kimsenin sorunlarını çözüme kavuşturmak üzere adım atmadığını söyledi. Evinin kullanılamaz halde olduğunu ifade eden Şahin, gönderilen çadırların ise ihtiyaçlarını karşılamadığını belirtti.

Kaynak: MA

İlgili haberler
Depremzede kadınların -4 derecede yaşam kurma sava...

Elazığ depreminin ardından çadırlarda, çamurlu mahalle aralarında yaşam savaşı devam ediyor. Donduru...

Deprem yoksul kadınları da vurdu

İstanbul’daki deprem sonrası evleri hasar gören kadınlar yaşadıkları zorlu süreci anlattı: Mecburen...

Depremi bekler gibi bekleyecek miyiz?

“Beni krizi bahane ederek işten attılar. Samimi olduğum dört kişiyi de çıkardılar. Sonradan duydum k...