Van'daki çifte cinayet faili: 'Uzun zaman plan yaptım'
Van'da Zeynep Şengüler ve Veysel Coşkun'u öldüren Veysi Şengüler, ifadesinde öldürmek için uzun süre plan yaptığını itiraf etti.

Van'ın İpekyolu ilçesinde, Veysel Coşkun (65) ile eşi Zeynep Şengüler'i (47) tabancayla vurarak öldürdüğü suçlamasıyla gözaltına alınan Mehmet Veysi Şengüler'in (50), ilk ifadesinde, aldatıldığını düşündüğünden uzun zaman plan yapıp cinayetleri işlediğini söylediği öğrenildi.

Olay, dün saat 15.30 sıralarında, Beşyol Meydanı'ndaki Defterdarlık Caddesi'nde meydana geldi. Otomobilde kulağı kesik ve silahla vurulmuş biri olduğu ihbarıyla olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Araçtaki cansız bedenin Veysel Coşkun'a ait olduğu belirlenirken yaklaşık 30 metre uzaklıkta ise Zeynep Şengüler yaralı olarak bulundu. Zeynep Şengüler de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis, çevrede güvenlik önlemi alarak inceleme yaparken cinayet şüphelisi olarak Zeynep Şengüler'in eşi Mehmet Veysi Şengüler'i olay yerine yakın yerde tabanca ile yakalayarak gözaltına aldı.

Gözaltına alınan Mehmet Veysi Şengüler, emniyetteki ifadesinde, "Uzun zaman öldürmek için plan yaptım. Ruhsatsız silah aldım. Eşimin adına sahte sosyal medya hesabı oluşturdum, sonrasında da adamı takip ettim. Veysel Coşkun'u öldürdükten sonra da kulağını kestim" dediği öğrenildi.

Zeynep Şengüler ile Veysel Coşkun'un cenazeleri otopsi işlemleri için Van Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Dün gece otopsi işlemleri tamamlanan Veysel Coşkun'un cenazesi Tuşba ilçesine bağlı Köyrüköy Mahallesi'nde toprağa verilirken Zeynep Şengüler'in cenazesinin ise memleketi Bitlis'in Hizan ilçesine gönderileceği belirtildi.

Kaynak:DHA

İlgili haberler
‘Kadınlara karşı işlenen suçlarda indirim olmamalı...

CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık yaptığı açıklamayla infaz tasarısının salgın nedeniyle örtülü...

Mahkemelerde kadına sadakat sorgusu, erkeğe öfke i...

Sadakat meselesi, ceza hukukunun tartışma alanı değildir. Taraflar arasında bu tür bir sorunda başvu...

Biz eksildik… Öfkemiz büyüdü!

Eksildik… Öfkemiz ve hıncımız büyüdü. Mücadele azmimiz bilendi. Gerçek suçlular yargılanana, adalet...