Nurcan için adalet 6 yıldır gelmiyor!
Küçükçekmece Atakent’te 6 yıl önce öldürülen Nurcan Arslan için öldürüldüğü yerde kadınlar basın açıklaması yaptı, 7 Şubat'taki davasına çağrı yaptılar.

2016'da Abdullah Melih Barış tarafından silahla vurularak öldürülen Nurcan Arslan'a adalet talep etmek için Atakent'li kadınlar, Nurcan'ın ailesi ve arkadaşları Arslan'ın öldürüldüğü yerde basın açıklaması yaptılar.

Nurcan Arslan davasında yerel mahkemenin müebbet hapis cezasına Yargıtay'dan bir kez daha bozma kararı verildi. Nurcan Arslan'ın ailesi ve arkadaşları Nurcan ve katledilen tüm kadınlar için 7 Şubat Pazartesi gübü saat 10.00'da Bakırköy Adliyesi'nde görülecek davaya tüm kadınları dayanışmaya çağırdı.

Basın açıklamasını okuyan Nurcan Arslan'ın kardeşi Gülcan Arslan "30 Ocak 2016 tarihinde katil Abdullah Melih Barış tarafından burada 11 kurşun ile katledildi Nurcan. Katili Tokat’tan İstanbul’a 800 km yol gelmiş, Nurcan’ın tüm reddetmelerine rağmen onu son kez görüşmeye ikna etmiş ve buraya getirmişti. Bir kez de yüz yüzeyken istenilmediğini duyan katil sokak ortasında Nurcan ile tartışmış, gitmesine engel olmak istemiş, başaramayınca da ruhsatsız silahı ile arkasından kurşun sıkmaya başlamıştır. Nurcan’ın öldüğünden emin olana kadar başından ayrılmamış, çevredekilerin müdahale etmesine izin vermemiştir. Sonrasında olay yerinden ayrılmış, tüm soğukkanlılığıyla Nurcan’ın bir yakınına ‘Nurcan öldü! Değdi mi’ mesajını göndermiştir" diye konuştu.


Yargılama sürecindeki hukuksuzluklara da değinen Gülcan Arslan, "Nurcan Arslan davasında yargılama sürecindeki tüm hukuksuzluklara ve haksızlıklara rağmen 6 yıldır adalet mücadelemiz devam ediyor. İşlediği cinayetin her anını planlayan katile yerel mahkeme tarafından müebbet hapis cezası verilmesinin üzerine; Yargıtay’dan gelen ilk bozma kararı sonrasında 13. Ağır Ceza Mahkemesi kararında direnerek tekrar müebbet hapis cezası vermişti. Şimdi ikinci kez Yargıtay tarafından bozma kararı ile karşı karşıyayız. Yargıtay tasarlama unsurlarının tam olarak saptanamadığı üzerinde duruyor ve katile verilen cezayı fazla buluyor. Bizler Yargıtay’ın vermiş olduğu bozma kararını haklı gerekçelerimize dayanarak asla tanımıyoruz" dedi.

13. Ağır Ceza Mahkemesinden beklentilerinin, yerel mahkemenin müebbet hapis cezası kararında bir kez daha direnmesi olduğunu ekledi ve Nurcan'ın sesi olmak için tüm kadınları duruşmaya çağırdı:

Nurcan’ın katili 7 Şubat Pazartesi saat 10.00’da Bakırköy Adliyesi’nde bir kez daha hakim karşısına çıkacak ve duruşma görülecektir. Bizler Nurcan’ın sesi olmak için orada olacağız. Sizleri de Nurcan ve katledilen tüm kadınlar için Bakırköy Adliyesi’ne bekliyoruz."


Fotoğraflar: Nurcan Arslan'ın ailesi

İlgili haberler
GÜNÜN KAMPANYASI: Nurcan Arslan'ın ismi öldürüldüğ...

30 Ocak 2016 tarihinde Abdullah Melih Barış’ın arkadaşlık teklifini reddettiği için öldürülen Nurcan...

Yargı yine iyi hal indiriminin önünü açtı

Nazlı Ayan, evlenme teklifini kabul etmediği Hamit Tekin tarafından katledildi. Tekin ceza indirimi...

Yargıtay, çocuğu istismara maraz bırakan sanığa 6...

Yargıtay 13 yaşındaki bir çocuğu istismara maruz bırakan faile verilen cezayı ‘nitelikli cinsel sald...