Tüm Bel- Sen yöneticisi Nurgül Kaplan yoğun bakımda yer olmayınca hayatını kaybetti
İstanbul’da pandemi sebebiyle yoğun bakım ünitesinde yer bulunamayan kanser hastası Tüm Bel- Sen 5 No’lu Şube Yöneticisi Nurgül Kaplan hayatını kaybetti.

Pandemi nedeniyle yoğun bakımların dolması can almaya devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesinde (İBB) çalışan Tüm Bel-Sen 5 No’lu Şube Yöneticisi Nurgül Kaplan, pandemi sebebiyle yoğun bakım ünitesinde yer bulunamayınca hayatını kaybetti. Geçtiğimiz günlerde de Denizli’de bir çocuk işçi geçirdiği iş kazası sonrası yoğun bakımda yer olmadığı için hayatını kaybetmişti.  

Bir süredir kanser tedavisi gören Nurgül Kaplan, kalbinin durması üzerine Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Kaplan, pandemi sebebiyle yoğun bakım ünitesinde yer bulamadı. Ardından tedavisi için servise alınan Kaplan, hayatını kaybetti.

YOĞUN BAKIM İÇİN YARDIM ÇARISI

Tüm Bel- Sen İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Ensari Korkmaz, Nurgül Kaplan için yoğun bakımda yer bulamadıklarını sosyal medya hesabından duyurarak “Sendikamız yöneticilerinden değerli ablam Nurgül Kaplan kanser tedavisi görüyordu, durumu ağırlaştı kalp krizi geçirdi. Tekrardan geri döndürüldü. İstanbul’da yoğun bakım ünitesi bulamıyoruz. Yoğun bakım ünitesi bulmada yardımcı olabilecek varsa lütfen bize ulaşsın” çağrısı yapmıştı. Korkmaz, yoğun bakımda yer bulamadıkları Kaplan’ın ölümü üzerine ise “Maalesef ki arkadaşımızı yoldaşımızı Nurgül Kaplanı kaybettik. Çürümüş sağlık sistemi yüzünden. Devrin daim olsun güzel yürekli insan. Çok üzgünüm” paylaşımında bulundu.

‘YOĞUN BAKIMDA YER BULAMADIK’

Tüm Bel- Sen MYK Üyesi Satı Burunucu ise yıllarca kansere karşı mücadele ederken emek barış ve demokrasi mücadelesinden de hiç kopmayan Nurgül Kaplan’ın kalbinin durduğunu sonra yine hayata döndüğünü belirterek “İBB emekçisi arkadaşımıza bir yoğun bakım ünitesi bulamadık. Emeklerine saygıyla, şimdiden hasretle. Nurgül Kaplan” dedi.

Tüm Bel-Sen üyesi Meryem Göktepe de Nurgül Kaplan için başta İstanbul olmak üzere civar illerde boş yoğun bakım ünitesi bulunamadığı gerçeğine dikkat çekerek “Nurgülümüzü kaybettik. Sendikal mücadelede, kadın mücadelesinde çok eksildik, şimdiden çok özledik. Toprağında mor menekşeler açsın güzel yürekli dostum” paylaşımında bulundu.

Nurgül Kaplan Aksaray Vatan Caddesi’ndeki Murad Camii’nde saat 15:30’da düzenlenecek cenaze töreninin ardından Kozlu Mezarlığı’na defnedilecek.


İlgili haberler
Koronavirüse yakalanan, bebeğini sezaryenle doğura...

Koronovirüse yakalanan ve 34 haftalık bebeği sezaryenle alınan hemşire Dilek Akçabelen yaşamını yiti...

Hendek Kadın Açık Cezaevinde koronavirüs iddiası:...

Hendek Kadın Açık Ceza İnfaz Kurumundan Ekmek ve Gül’e ulaşan bir kadın hükümlü cezaevinde bir anne-...

İranlı kadınların koronaya ve devlete karşı mücade...

İran korona salgınının en çok can aldığı ülkelerden biri. İşsizliğin çığ gibi büyüdüğü ülkede kadın...