Tez Koop-İş’e çağrı: ‘Deniz Bozdemir geri alınsın’
Tez Koop-İş Sendikası’nda uzman olarak çalışırken gerekçesiz olarak işten çıkarılan Deniz Bozdemir’e kadınlardan destek geldi.

İstanbul Emek ve Meslek Örgütlerinden kadınlar, Tez Koop-İş Sendikası’nda uluslararası ilişkiler uzmanı ve kadın dergisi yazarı olarak çalışan Deniz Bozdemir’in işten atılmasına tepki gösterdi.

Yapılan açıklamada, “Bozdemir’in derhal koşulsuz işine geri dönmesi ve sendikanın kadın düşmanı, emek düşmanı politikalarına son verilmesi” talepleri dile getirildi.

Deniz Bozdemir’in öncesinde ağır bir mobbing sürecine tabi tutulduğu belirtilen açıklamada, “Deniz’e uygulanan mobbing tam da başka bir kadın çalışana uygulanan mobbinge Deniz’in itiraz etmesi ve erkek egemen sendika yönetimine karşı kadın dayanışmasını örmesiyle başlamıştır” denildi. Üyelerinin büyük kısmı kadın olan bir sendikanın, tüzüğünü hiçe sayarak mobbing, işten atma gibi emek düşmanı, kadın düşmanı uygulamalarda bulunmasının kabul edilemez olduğu vurgulanan açıklamada, sürecin takipçisi olunacağı bildirildi.

NE OLMUŞTU?
Deniz Bozdemir, 12 Haziran’da herhangi bir gerekçe açıklanmadan işten atılmıştı. Ayrıntılar için TIKLAYIN.
Yayın hayatına yeni başlayan Tez Koop-İş Kadın Dergisi Editörü Necla Akgökçe de Bozdemir’in işten atılmasına tepki olarak istifa etmişti. Ayrıca derginin yazar kadrosunda bulunan Serpil Çakır, Melda Yaman Öztürk, Vahide Bilir, Aslı Alpar ve Müdrike Şenkof de desteklerini çekti.


İlgili haberler
KESK, sendikal mekanizmalar, işyerleri ve kadın em...

Sendika merkezine/ şubelere çağırmakla yetinen bir çalışma yerine, işyerlerinde kadınları mücadeleye...

Tez-Koop-İş Sendikasından Kadın dergisi

Tez-Koop-İş Kadın Dergisi yayın hayatına başlıyor. Derginin ilk sayısında, '8 Mart'ta güvenceli bir...

Tez-Koop-İş Kadın Dergisi’nde gerekçesiz işten çık...

Gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldığını söyleyen Tez-Koop-İş Sendikası uzmanı Deniz Bozdemir, ‘Bu,...