Şiddet hattına yapılan ihbara işlem yapılmadı
Alo 183'e Rıdvan O.'nun çocuklarına şiddet uyguladığı ihbarı yapıldı. Ancak eve giden ve aralarında pedagogların da bulunduğu yetkililer işlem yapmadan evden ayrıldı.

Kızıltepe'de babası Rıdvan O.’nun tecavüzüne maruz kalan 6 yaşındaki çocuğun, 20 gün önce yaşadıklarını yakınlarına anlatmasına rağmen dikkate alınmadığı, şiddet hattına yapılan ihbarla ilgili ise herhangi bir işlemin yapılmadığı öğrenildi.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 6 yaşındaki çocuğunu cinsel istismara maruz bırakıp, 60 yaşındaki annesine cinsel saldırıda bulunarak şiddet uygulayan ve biri 4 diğeri 7 yaşında olan çocuklarına şiddet uygulayan Rıdvan O., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak, cezaevine gönderilmişti. 3 çocuk, yaşı ilerleyen nenelerinin bakamayacağı gerekçesiyle koruma altına alınarak yurda yerleştirildi.

Edinilen bilgilere göre; istismara maruz bırakılan çocuk 20 gün kadar önce yaşadıklarını yakınlarına anlattı ancak anlattıkları dikkate alınmadı. Bir süre sonra ise şiddet hattı Alo 183'e Rıdvan O.'nun çocuklarına şiddet uyguladığı ihbarı yapıldı. Ancak eve giden ve aralarında pedagogların da bulunduğu yetkililer, bir şiddet bulgusuna "rastlamadıkları" gerekçesiyle işlem yapmadan evden ayrıldı. Ailenin 7 yaşındaki çocuğu, 6 yaşındaki kız kardeşinin maruz bırakıldığı tecavüze tanıklık ederken yaşananlara müdahale etmek isteyen 60 yaşındaki kadın Rıdvan O. tarafından fiziki ve cinsel şiddete maruz kaldı.

Yaşanan şiddet ve cinsel saldırı üzerine şahsın annesi karakola giderek şikayette bulundu.  Başlatılan soruşturma sonucunda da Rıdvan O. tutuklandı.

Öte yandan Rıdvan O.'nun eşinin 4 yıl önce en küçük çocuğunun doğumundan sonra maruz kaldığı şiddet nedeniyle evden kaçmak zorunda kaldığı öğrenildi. (MA)

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Mor Çatı: ALO 183 İstanbul Sözleşmesi’ne uygun değ...

Şiddete ve ayrımcılığa uğrayan kadınlar için yaşamsal öneme sahip ALO 183 hattı kadınların ihtiyaçla...

İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz çünkü...

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Kararı ile feshedildiği açıklanan İstanbul Sözleşmesi nedir? Kadın...

İşyerlerinde, ofislerde, mahallelerde İstanbul Söz...

Haftalık gündemi tartıştığımız programımızda konumuz İstanbul Sözleşmesi; Sözleşme'den çekilme karar...