Serap Doğan uzaklaştırma kararına ve KADES uygulamasına rağmen öldürüldü
Kendisini sürekli rahatsız eden Selahattin Özdemir tarafından öldürülen Serap Doğan'ın uzaklaştırma kararı aldırdığı ve KADES butonuna basarak yardım istediği ortaya çıktı.

Ankara'da kendisini sürekli rahatsız eden Selahattin Özdemir tarafından öldürülen Serap Doğan'ın olaydan önce uzaklaştırma kararı aldırdığı ve Kadın Destek Uygulaması (KADES) butonuna basarak yardım istediği ortaya çıktı.

Dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda Selahattin Özdemir, Serap Doğan’ın Çankaya ilçesi Akpınar Mahallesi'nde ablası ile oturduğu eve gitti. Özdemir, Serap Doğan'ı tabanca ile öldürdükten sonra aynı silahla intihar etti. 

Vergi Müfettişleri Derneği'nin yayınladığı tekzip metninde Özdemir'in sürekli olarak Doğan'ı rahatsız ettiği ve takıntı haline getirdiği ifade edildi. Bunun üzerine Serap Doğan'ın, Özdemir hakkında uzaklaştırma kararı aldırdığı belirtildi. Doğan'ın dün de olaydan önce KADES uygulamasına basarak yardım istediği ortaya çıktı. Ancak Doğan'ın, kapıya gelen polis ekibine yanlışlıkla butona bastığını söylediği iddia edildi. Buna rağmen kontrol için bir süre sonra polisin tekrar eve gittiği ve kapıyı açan olmayınca içeriye girdiğinde Doğan ve Özdemir'in cansız bedenleriyle karşılaştığı belirtildi.

'SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ'

Vergi Müfettişleri Derneği, Serap Doğan'ın öldürülmesiyle ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Serap Doğan'ın, Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı'na bağlı Ankara Vergi Kaçakçılığı-1 Denetim Daire Başkanlığında vergi başmüfettişi olarak görev yaptığı belirtilerek, "Serap Doğan'ı acımasızca katleden şahıs, sürekli olarak Serap Doğan'ı rahatsız eden, onu takıntı haline getirmiş birisi olup, aleyhinde uzaklaştırma kararı olmasına rağmen olay günü Serap Doğan'ın evine baskına gelmiş, ablasını rehin almış ve sonradan da Serap Doğan'ı acımasızca katletmiştir. Serap Doğan kendisine takıntılı bir sapık tarafından yaşatılan bu vahşetin kurbanı olmuştur. Ülkemizde kadın cinayetleri maalesef kanayan yaramızdır. Olayla ilgili herhangi bir ihmalin olup olmadığı noktasında Vergi Müfettişleri Derneği olarak sürecin takipçisi olacağımızı bildiririz" denildi.

Vergi Müfettişleri Derneği Genel Merkezi'nde Serap Doğan için taziye masası oluşturuldu.

Fotoğraf: MA

İlgili haberler
Bir kadın daha uzaklaştırma kararına rağmen katled...

Boşanma aşamasında olduğu Sümeyye Yavlak'ı, uzaklaştırma kararına rağmen çalıştığı markette öldüren...

Geçtiğimiz hafta en az 4 kadın koruma kararına rağ...

Geçtiğimiz hafta en az 4 kadın şikayetçi oldukları ve hakkında koruma kararı aldırdıkları erkekler t...

Belen Nesil Coşğun, katledilmeden önce 3 kez KADES...

Ankara Barosu'na kayıtlı avukat Belen Nesil Coşğun'un ateşli silahla vurulmadan önce 3 kere KADES il...