Şengül Öğretmeni katleden erkek: Atlamasın diye engel olmak istedim
Şengül Karaca’yı pencereden atarak öldürdüğü için yargılanan Hasan Aydın’ın davasına devam edildi. Dava 29 Mart 2018 tarihine ertelendi.

Öğretmen Şengül Karaca’yı evinin camından iterek öldüren Hasan Aydın’ın yargılandığı davanın 2. duruşması bugün İstanbul Adliyesi 31. ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Davanın sanığı Hasan Aydın Şengül Karaca’yı camdan atmadığını aksine atlamaması için ona engel olmaya çalıştığını öne sürdü. Dava 29 Mart 2018 tarihine ertelendi.
Davayı Şengül Öğretmen’in arkadaşları, meslektaşları, akrabaları takip etti. Dava hakiminin değişmesi nedeniyle duruşmada eski zabıtlar okundu. Adli Tıp Kurumundan beklenen kan örneğini de içeren raporların gelmediği belirtilirken olayın asli tanığı olan Ertuğrul Karakuş’un ise 9 Haziran tarihinde yaşamını yitirdiği bilgisi verildi.

‘KENDİSİ ATLADI’
Sanık Hasan Aydın aleyhine olan hususları ve Şengül Öğretmen’i öldürdüğünü reddederek, “Ben uyuyordum, maktule ile olaydan önce kavga etmemiştik, tartışmıştık sadece. Ben salonda uyuyordum, uyandığımda bağırarak bir şeyler söylüyordu ama uyku sersemliğiyle hatırlamıyorum” diye konuştu. Sanık Hasan sözlerinin devamında Şengül’ün aşağı atlamak istediğini, kendisinin de buna engel olmaya çalıştığını öne sürdü. Bu esnada aşağıda bekleyen birkaç kişinin olduğunu söyleyen sanık, “Şengül’ü atlamaması için tuttum ve aşağıda bulunanlara ‘Buradan gidin dikkatini dağıtıyorsunuz’ dedim” dedi.

YİNE ÇELİŞKİLİ BEYANLAR VERDİ
Şengül Karaca’nın sosyal medya paylaşımı olan “Merhametten maraz doğar, Hasan Aydın kadınlara şiddet uygular” paylaşımı sorulduğunda sanık geçen celse “Dikkat çekmeye çalışıyor, yaşadığı sıkıntılardan beni suçluyordu” cevabını vermişti, ancak bu kez aynı soru sorulduğunda “Bu olaydan iki ay önce de maktule intihara kalkıştığında yine bu paylaşımda bulunmuştu, ben de bunu Facebook hesabından kaldırmasını istedim, çünkü bunu okuyan akraba ve arkadaşlarının panik ve endişeye kapılacağını söyledim. Hatırladığım kadarıyla kaldırmıştı” diye cevapladı.

Sanık Aydın tahliyesini istedi.

‘İKİ ELİN İTTİĞİ AÇIKÇA İFADE EDİLMİŞ’
Şengül Karaca’nın ailesinin avukatları “Tanığın ifadesinde iki elin hangi amaçla havada olduğu açıkça ifade edilmiştir” diyerek ellerin ne için havada olduğunun belirsiz denmesine karşı çıktılar. Dosyaya gelen uzmanlık raporunu inceleyip beyan sunacaklarını söyleyen müdafi avukatlar sanığın tutukluluğunun devam etmesi talep etti.
Mahkeme heyeti sanığın tutukluluğun devamına karar verdi. Dava olay görüntülerinin sunulması, ATK’den gelecek cevap, tanık Harun Ağırman ve Halil Çelik’in de hazır edilmesi istenerek 29 Mart 2018’e ertelendi.

İlgili haberler
Şengül Karaca için adalet!

Geçtiğimiz mayıs ayında sevgilisi tarafından apartmanın 3. katından atılarak öldürülen Şengül Karaca...

Bir cinayet sanığı daha şaşırtmadı: Şengül intihar...

Erkek arkadaşı tarafından evinin camından aşağı itilen Şengül Öğretmen’in cinayet davasının ilk duru...

Kadın cinayetleri 2017’de yüzde 25 arttı: 409 kadı...

2017 yılında 409 kadın öldürüldü. Kadınların çoğu boşanmak istedikleri için öldürülürken Aile Bakanı...