Şehrin güvenliği önemli de çocukların geleceği değil mi?
Çocuk istismarına karşı imza kampanyası yürüten Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği’ne İzmit Kaymakamlığı stant açma izni vermedi.

Türkiye’nin dört bir yanında süren ‘Çocuk İstismarını Aklatmayacağız’ kampanyası kapsamında Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği de bir süredir imza kampanyası sürdürüyordu. Dernek üyesi kadınların Kocaeli’de açmak istedikleri stant Kaymakamlığın engeli ile karşılaştı.

Başta derneğin bulunduğu Derince olmak üzere, Kocaeli'nin Körfez, İzmit, Gebze, Karamürsel ilçelerinde bir süredir imza kampanyasını sürdüren dernek üyeleri Kocaeli merkezinde yasakla karşılaştı. İzmit Kaymakamlığı’na bildirimde bulunmak için giden kadınlar, yetkilinin “İzin veremiyoruz” cevabı ile karşılaştı.

Derince ilçe sınırları içerisinde stant açabildiklerini aktaran kadınlar, yetkiliden, “Sayın Valimizin ve Kaymakam beyin emriyle Yürüyüş Yolu üzerinde hiç bir standa izin verilmiyor. OHAL’den kaynaklı izin vermiyoruz, broşür dağıtabilirsiniz ama bir yerde sabit duramazsınız” cevabını aldı.

‘ÇOCUKLARIN GELECEĞİ İÇİN...’
Konuyla ilgili açıklama yapan Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği yöneticisi Gözde Meydan, böylesi bir konuda İzmit Kaymakamlığının keyfi tutumuyla karşılaştıklarını belirtti. Çocuk istismarının önlenmesi için çalışma yürüttüklerinin altını çizen Meydan, “Böyle bir konuda İzmit Kaymakamlığı bize İzmit’in öncelikli güvenliğinin sağlanması gerektiği belirterek stant açamayacağımızı ifade etti. İzmit’te kimi kurumların stant açıp lokma dağıttığını biliyoruz. Ama Kaymakamlık, böylesine önemli bir konuda bize stant izni vermedi. Biz çocukların geleceği için uğraşıyoruz, Kaymakamlık buna neden izin vermedi anlayabilmiş değiliz” diye konuştu.

İlgili haberler
Kocaelili kadınlar istismara karşı ev ev dolaşıyor

Kocaeli’de Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği’nin çocuk istismarına karşı “Meclis acil önlem alsın...

İl il ‘Çocuk İstismarını Aklatmayacağız’ Kampanyas...

Türkiye’nin bir çok ilinde çocuk istismarına karşı ‘Çocuk İstismarını Aklatmayacağız’ diyerek kampan...

5 MADDEDE SAYIYORUZ: Çocuk istismarında gerçek önl...

Çocuklara cinsel istismar gündem olduğunda hissettiğimiz duyguların başında öfke ve çaresizlik geliy...