Sedef öldürüldü, bu kaçıncı cinayet!
25 Kasım yaklaşırken Sedef Şen, boşanmak üzere olduğu eşi Fuat Şen tarafından öldürüldü. Körfez Bağımsız Kadın Dayanışması ‘Kadın cinayetlerine karşı acil eylem planı hazırlansın’ diyor.

25 Kasım yaklaşırken Çanakkale’de bir kadın katledildi. Sedef Şen, boşanmak üzere mahkemeye başvurduğu eşi Fuat Şen tarafından öldürüldü.
Sedef Şen’in öldürülmesi üzerine açıklama yapan Körfez Bağımsız Kadın Dayanışması, “Yine erkek, yine eş, neden yine boşanmak istemek! Bu kaçıncı kadın cinayeti? Artık sayamaz olduk” dedi.

Kadın cinayetlerine karşı acil bir plan hazırlanmasını isteyen kadınların açıklaması şöyle:

Kadınların şiddet ortamını terk edip, kendi yaşamları hakkında karar verme istekleri bu kadar mı kabul edilemez? Bu nasıl bir zalimlik, bu nasıl bir caniliktir?
Biri yedi, biri üç yaşında iki çocuğu olan Sedef kendi geleceğine sahip çıkmak isterken yaşamından oldu. Çocukları küçücük yaşta annesiz kaldı.
Fuat Şen’in evden uzaklaştırma kararı Sedef’in hayatını kurtarmaya yetmedi. Başka şehre gitmesi de onu kurtarmadı. Ölüm yine göre göre geldi.
Sedef’in “İmdat, yardım edin!” çığlıkları da yetmedi yardım almasına. Cinayet, okula giden onlarca küçük çocuğun gözü önünde oldu.
Edremit Körfezi’nde son yıllarda yaşadığımız ve kadın cinayetlerine Çanakkale de eklendi. Esra, Aygül, Pınar, Emine, Hanife, Fatma,Aytekin, küçük Zeynep ve küçük Kuzey Efe derken….Sedef…Ebe olarak çalışmaya başladığı Çanakkale Devlet Hastanesi’nde yapılan törenin ardından Ezine’nin Bozeli Köyü’nde toprağa verildi. Çanakkale Kadın Platformu cinayetini kınayan bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Erkek şiddeti toplumsal düzen ve sistem tarafından besleniyor. Kurumsal mekanizmalar işletilmiyor. Takım elbise giyip kravat takan ve pişmanım diyen “iyi hal indirimi” alıyor. Koruma kararı bulunan kadınlar ne yazık ki korunmuyor. Evden uzaklaştırma kararları işe yaramıyor. Oysa kadına yönelik şiddeti önlemek devletin görevi.
Kadınlar olarak artık sabrımız kalmadı, hangimiz ne zaman öldürüleceğiz, bilmiyoruz.
İsyandayız! Öldürülmek istemiyoruz!
Yarın 25 Kasım… Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü!
Acil eylem planları hazırlansın:
• Uluslararası standartlarda ve gerekli sayıda, 7/24 çalışan kadın danışma, dayanışma merkezleri, kadın sığınakları açılsın.
• Kadına destek mekanizmaları işletilsin. Hukuki ve psikolojik destek sağlansın.
• Kolluk kuvvetleri ve yargı, şiddete uğrayan, hayatı tehlikede olan kadını gerçekten korusun.
• Hayati tehlikesi olup saklanmak zorunda kalan kadınlar ekonomik olarak desteklensin. Kimlik ve adres gizliliği kuralları işletilsin.
Kadına yönelik şiddet önlensin! Kadın cinayetleri son bulsun!

İlgili haberler
Kadın cinayetlerinde değişen bir şeyler var

Yaşı, mesleği, eğitimi ne olursa olsun aynı şiddetin hedefi haline geliyor kadınlar. Gerekçeler gaze...

Kadın cinayetleri ve ‘Ne yapmalı?’

Kadın cinayetleri en büyük yaramız. Her ay onlarca kadın için çeltik atıyoruz ölümlere. Burhaniye’de...

Bir cinayetin anatomisi: Aile boyu şiddet, istisma...

Babasını öldüren Ömer Ali Kuru'nun anlattıklarından kışkırtılmış erkekliğin, ikiyüzlü aile anlayışın...