Sanıktan yine aynı savunma ‘erkeklik onuruma sığdıramadım’
Barışma teklifini kabul etmediği gerekçesiyle eşine tornavidayla saldıran sanık yine bilindik savunmayı tekrarladı: ‘Erkeklik onuruma sığdıramadım. Yaraladığımı hatırlamıyorum.’

Bağcılar’da 2 yıl önce boşanmak üzere olduğu eşi 23 yaşındaki Büşra K’yi barışma teklifini reddettiği için tornavidayla yaralayan tutuksuz sanık Davut G’nin yargılanmasına başlandı. Sanık mahkemede yine bildik bir savunma yaparak “Erkeklik gururuma dokundu. Büşra’ya saldırdığımı hatırlamıyorum” dedi.

Büşra G. ise olayı şöyle anlattı: “Barışmamız mümkün değil, dedim. Boğazımı sıktı, burnumu ısırdı ve cebinden tornavidayı çıkardı. 4-5 kez ayılıp bayıldım. Bana tornavidayı saplarken resmen zevk alıyordu.” Tornavidayı silah olarak kabul eden savcı, Davut G. İçin 1 yıldan 3.5 yıla kadar hapis istedi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre olay şöyle oldu: Esenler’de 5 yıllık evli Büşra ve Davut boşanmaya karar verdi ve ayrı yaşamaya başladı. 6 Eylül 2016’da adliyeye gidecekleri sırada Davut G, Büşra’ya barışmak istediğini söyledi. Ancak Büşra barışma teklifini kabul etmedi. Bunun üzerine Davut G. aracın torpidosundan tornavida alıp, cebine koydu. Aracı park ettikten sonra, Davut G. otoban kenarındaki çimlerin üzerinde Büşra’yı yere yatırıp boğazını sıktı, burnunu ısırdı ve “Ecelin benim elimden olacak” diye tehdit etti. Sonrasında da Davut G. cebinden çıkardığı tornavida ile Büşra’yı yaraladı. Büşra olayın ardından şikayetçi oldu.

SAVCILIK TORNAVİDAYI SİLAH OLARAK KABUL ETTİ
Soruşturma sonunda savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, ele geçirilmese de meydana gelen yaranın niteliğini de dikkate alarak, Davut G’nin eylemini silahtan sayılan aletle gerçekleştirdiğini kaydetti. İddianamede Davut G’nin “Tehdit”, “Kasten eşini silahtan sayılan tornavida ile yaralama” suçlarından 1 yıldan 3.5 yıla kadar hapsini talep etti.

‘BÜŞRA’YA VURUP VURMADIĞIMI HATIRLAMIYORUM’
Bakırköy Adalet Sarayında bulunan 37. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuksuz sanık Davut G. ile şikayetçi Büşra K. katıldı.

Davut G. duruşmada şöyle ifade verdi: “7 aydır evliydik. Aramızda bazı sorunlar çıktı. Kendisiyle konuşmak için önce telefon açtım daha sonra babasının evine gittim. Birlikte çay içtik, Büşra bana ‘Dışarı çıkalım, orada konuşalım’ dedi. Bunun üzerine arabamla Bayrampaşa’da çimenlik bir alana gittik, oturduk. Eşim bana ‘Seni aldattım’ diyerek hakaret etti. Yüzüme tükürdü, üzerime yürümeye başladı. Erkeklik onuruma sığdıramadım. Bu esnada elimde arabanın anahtarı vardı. Ne yaptığımı bilmiyorum, Büşra’ya vurup vurmadığımı hatırlamıyorum.”

Büşra K. ise “Ben ona kesinlikle ‘Seni aldattım’ diye bir şey söylemedim. Ben sadece ona ‘Hakkını helal et, ben artık gidiyorum. Barışmamız mümkün değil’ dedim. Bu sözleri söylerken o yerde oturuyordu, ben de sarılmak üzere kendisine doğru gittim. Boğazımı sıktı, burnumu ısırdı ve cebinden tornavida çıkardı. Hâlâ yüzümde ve vücudumun bazı yerlerinde izler var. Bana tornavidayı saplarken resmen zevk alıyordu. En son ayıldığımda sigara içiyordu, elinde tornavida vardı. ‘Seni hastaneye götüreyim’ diye dalga geçti. Sonra sigarayı üzerime fırlatıp çıktı. ‘Şahadet getir. Ecelin benim elimden olacak’ dedi. Sonra da tekrar boğazımı sıkmaya başladı. Ben de bayılmışım. Ayıldığımda ayağa kalkamıyordum, yuvarlandım. Kendimi otoban kenarına attım. Birisi ambulansı aradı. 5-6 gün hastanede tedavi gördüm” dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ
Davanın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına ihbar edilmesine karar veren mahkeme, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunun ise suçtan zarar gören sıfatı taşımadığı gerekçesiyle katılma talebini reddetti.
Mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

‘SANIĞIN EN AĞIR CEZAYI ALMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ’
Davanın ardından açıklama yapan Avukat Gül Erdoğmuş, “Sanığın en ağır cezayı alması için elimizden geleni yapacağız. Gerçek adaletin yerini bulmasını istiyoruz” dedi.

İlgili haberler
Kadın cinayetinde yine bildik 'namus' savunması

Adana’nın Yüreğir ilçesinde iki kadın katledildi. Senem ve Zeliha, şiddete karşı birbirine tutunan i...

Kravata değil iyileşemeyen yaralara bak!

Kadınlara yönelik şiddetin, yeni cinayetlerin ve cinsel suçların önünü; cezasızlık, adaletsizlik, i...

Bizler yaşamak zorundayız

Devlet şiddete uğrayan kadınlar için önlem almıyor, aksine kadınların şiddete maruz kalmasının önünü...