Samatya Devlet Hastanesinde ortak 8 Mart buluşması
İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi’nde çalışan işçi ve emekçi kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü hastanede düzenledikleri etkinlikle kutladı.

İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi’nde çalışan işçi ve emekçi kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü hastanede düzenledikleri etkinlikle kutladı. SES, Sağlık-Sen, Türk Sağlık-Sen ve Öz Sağlık-İş temsilcilerinin ortak çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, şarkılar söyledi, şiirler okudu, 8 Mart’ın tarihçesini anlatan ve hastanede çalışan kadınların mesajlarıyla hazırlanmış videolar izlendi.


En ağır biçimde yaşadıkları pandeminin yıldönümüne denk gelen bu buluşmayla çokça yoruldukları çalışma ortamlarından bir süreliğine de olsa uzaklaşan kadınlar yan yana gelmenin keyfini yaşadılar. “Bu buluşma yalnızca halimizi ahvalimizi ortaya koymakla kalmayacak, aynı zamanda biz kadınların mücadelesinin de dayanaklarından birisi olacak” diyen kadınlar, krize, işsizliğe, yoksulluğa, şiddete ve eşitsizliğe karşı daha güçlü ses çıkarmak için dayanışma çağrısı yaptılar.

Etkinlik boyunca kadınlar hem duygulandılar hem de çok eğlendiler. Bazıları ilk kez 8 Mart’a katılan kadınlar, hastanede sendikaların ortak etkinlik yapmasından duydukları memnuniyeti ifade ederken, bu tür bir araya gelişlerin daha fazla olması gerektiğini dile getirdiler.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Sözümüz, sesimiz, nefesimiz kesilmesin diye...

Yıllar içerisinde özgüvenimi kaybettim. Bir şeylere adım atmaya çalışırken hep çekindim, ‘Yapamam’ d...

8 Mart 2021 | Kadınlar her yerde, mücadele her yer...

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde ülkenin dört bir yanında kadınlar güvenceli iş, şiddetsiz yaşa...

8 Mart: Hesabımızı yaptık, hesabını soracağız!

Bu 8 Mart’ta ortak taleplerimizle bulunduğumuz her yerde haklarımız ve hayatımız için buluşuyoruz.