İnternette tanıştığı erkek tarafından dolandırıldı, şimdi de tehdit ediliyor
İnternet üzerinden tanıştığı Baran A. tarafından dolandırılan, özel görüntü ve fotoğraflarıyla da tehdit edilen Hülya, kadınların desteği ile güçlendiğini, hakkını aramaktan vazgeçmeyeceğini söyledi.

İstanbul’da yaşayan Hülya, 30’lu yaşlarında genç bir işçi kadın. İnternet üzerinden tanıştığı ve ilişki kurduğu bir erkek tarafından 50 bin liraya yakın borçlandırılmış, şimdiyse özel görüntü ve fotoğraflarıyla tehdit ediliyor. Güvenlik gerekçesiyle ismini değiştirdiğimiz Hülya, yaşadıklarını mahallesindeki kadın derneği ile paylaştı. Kadınların desteği ile güçlendiğini, hakkını aramaktan vazgeçmeyeceğini söyleyen Hülya, bu kişinin başka kadınları dolandırmasına izin vermeyeceğini söyleyerek dava açmaya hazırlanıyor.

‘ANNEM HASTA’ DİYEREK BORÇ PARA TALEP ETMİŞ

Hülya, 2018’de sosyal medyada takip ettiği bir fal sayfası üzerinden Diyarbakır’da kafe işletmecisi olduğunu söyleyen Baran A. ile tanıştı. Hülya, bir süre sosyal medya üzerinden görüştükten sonra Baran A. ile arkadaş olup, Baran A.’nın isteği üzerine ona sürekli para gönderdi. Bir süre sonra annesinin hasta olduğunu söyleyerek Hülya’nın telefonunu ve sosyal medya hesaplarını engelleyen Baran A., Hülya’nın verdiği parayı ödeyeceğini söylediği sürede geri ödememiş. 2 yıl sonra yeniden Hülya ile iletişime geçip, onu unutamadığını, o süreçte annesi hasta olduğu için iletişimi kesmek zorunda kaldığını, aldığı borcu da geri vereceğini ve bir şans istediğini söylemiş. Hülya “Ben de bir şans istediği için yeniden denemeye karar verdim” diye anlatıyor. Bunun sonrasında 10 ay boyunca birkaç defa İstanbul’a gelen ve Hülya ile buluşan Baran A., annesinin hasta olduğunu, işsiz kaldığını, birikmiş kira borçları olduğunu söyleyerek sürekli Hülya’dan borç para talep etmiş.

‘DERDİM PARA DEĞİL, BAŞKA KADINLARIN CANININ YANMAMASI’

Hülya, Baran A.’nın talebi üzerine 10 ay boyunca parça parça 38 bin liraya yakın para göndermiş, ayrıca kredi kartından da 11 bin lira harcama yapmış. En son Aralık ayında Baran A.’ya para gönderen Hülya, yine bir süre iletişim kuramayınca “Ben hala iyi düşünmeye çalışıyordum. Daha önce bir cezadan ötürü hapse girmişti, o zaman da ulaşamamıştım. Yine öyle olduğunu düşündüm” diyor. Bu süreçte ortak bir arkadaşları üzerinden Baran A.’nın sosyal medya hesabına baktığında, başka bir kadınla ilişkisi olduğunu gören Hülya, “Aylarca pandemiden ötürü çalışamıyor diye ona para gönderdim. O ise benim gönderdiğim paralarla başka insanlarla eğlenmiş gününü gün etmiş. Bu benim için onur meselesine döndü. Liseyi bitirdiğimden beri aileme yük olmamak için çalışıyorum. 3 aydır psikolojik olarak çok yıprandım. Benim derdim para değil, bu adamın başka kadınların canını yakmaması için ceza almasını istiyorum” diyor.

ÖZEL FOTOĞRAFLARIYLA TEHDİT EDİLİYOR

Hülya’ya Baran A.’ya nasıl bu kadar güvendiğini soruyoruz; “Ben onu seviyordum. Evleneceğimize, bir yuva kuracağımıza inandım. Diyarbakır’a gittiğimde beni kardeşiyle kuzenleri ile tanıştırdı. O zaman aklıma herhangi bir şey gelmedi. Sevdiğim kişi ile aramda para sorun olmaz diye düşündüm.” Hülya, Baran A.’nın gerçek yüzünü ise avukata gideceğini, parasını almak için dava açacağını söylediğinde görmüş. Baran A., Hülya’yı elinde onun özel görüntü ve fotoğraflarının olduğunu, dava açarsa bunları internette yayınlayıp onu “rezil” edeceğini söyleyerek tehdit etmiş. “Çok üzüldüm. Her gün buna benzer bir sürü haber okuyorum ama benim başıma da böyle bir olay geleceğini tahmin bile edemezdim. İlk başta ne yapacağımı bilemedim, sonra mahalledeki kadın dayanışma derneğine başvurdum. Kadınlara yaşadıklarımı anlattım. Bana hukuki konularla ilgili bilgi verdiler. Dava açabilmem için avukat bir arkadaşa yönlendirdiler. Benim yanımda olduklarını, ellerinden ne gelirse yapmaya hazır olduklarını söylediler. Susmayacağım, korkmayacağım, ben yalnız değilim” diyor. Hülya, kadın derneğinden aldığı güçle davayı sonuna kadar götürme kararlılığında. Bu kararlılığını Baran A.’ya gösterdiğinde ise bu kez de bir manipülasyonla karşılaşmış. Baran A., yazışmalarda Hülya’nın kendisini tehdit ettiğini iddia etmiş. “Biz seninle ortak bahis işi yaptık, kaybettik. Paranı ödeyeceğim. Kafemi gel sana devredeyim” gibi mesajlar atarak “delil oluşturmaya” çalışmış.

Dava açmak için hazırlık yapan Hülya ise “Bu kişi ve bana arkadaşları olarak tanıştırdığı kişilerin dolandırıcı olduğunu düşünüyorum, bu kişilerin başka kadınların canını da yakmaması için sonuna kadar hakkımı savunacağım” diyor.

*

İlgili haberler
Esenyalılı kız kardeşlerimizi sesimizi daha gür çı...

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği 8 Mart’ta kadınları şiddete, krize güvencesizliğe karşı sokakta olm...

Pandemi döneminde kadın | Esenyalı Kadın Dayanışma...

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği'nden Adile Doğan, Zahide Kiper ve Hanima Kızıltaş ile pandemi döne...

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği Pandemi Raporunu...

Salgın sürecinde 520 kadının yoksulluk, şiddet, taciz ve istismar şikayetleriyle başvuruda bulunduğu...