Pınar Gültekin’i katleden Cemal Metin Avcı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı
Pınar Gültekin’i boğduktan sonra varile koyup yakan Cemal Metin Avcı’ya ağırlaştırılmış müebbet, kardeşi Mercan Avcı da 4 yıl hapis cezası verildi.

Muğla’da, üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’i (27) boğduktan sonra varile koyup yakan Cemal Metin Avcı’nın (32) “canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme” suçundan yargılandığı davada haksız tahrik indirimi uygulanarak verilen 23 yıl hapis cezası kararının istinaf mahkemesi tarafından bozulması üzerine yeniden görülen dosyanın ikinci duruşması bugün İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4’üncü Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşma salonunda Pınar’ın ailesi, taraf avukatları, Aile ve Sosyal Hizmetler Politikası Bakanlığı avukatı, sanık avukatları hazır bulurken, tutuklu sanık Cemal Metin Avcı ve tutuksuz yargılanan sanık Mertcan Avcı ise SEGBİS ile katıldı.

Bir önceki duruşma mütalaasını veren katil Cemal Metin Avcı’nın tasarlayarak ve canavarca hisle katlettiğinin delillerle ortaya konduğunu bu nedenle haksız tahrik indirimin uygulanmadan ceza verilmesini talep etmişti.

Bu duruşmada mütalaaya ilişkin konuşan Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir hem Cemal Metin Avcı hem de kardeşi Mertcan Avcı hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istedi.

KATİL AVCI: YAKTIĞIM SIRADA ASLA CANLI DEĞİLDİ

Cinayeti planlayarak işlediği iddialarını reddeden katil Cemal Metin Avcı ise, “Yaktığım sırada asla canlı değildi, boğdum, öldürdüm, asla nefes almıyordu. Cinnet denen şey hayatın bir gerçeği. Tabii ki pişmanım, keşke böyle bir şey olmasaydı. Çok pişmanım ama olan oldu, ancak olan bana oldu. Rezil oldum, hayatım bitti. Bana tecavüz edildiğini tüm Muğla öğrendi. Eşimden ve işimden oldum. Bana öldürme olayında da kimse yardım etmedi. Keşifte de olayı tek başıma yaptığımı kanıtladım, varili tek başıma taşıdım” ifadelerini kullandı.

Daha sonra savunması alınan diğer sanık Mertcan Avcı da “Benim cinayet olayından hiçbir şekilde haberim yoktu. Daha önce de o varilde çöp yakıldığı çok oldu. O yüzden varili görünce hiçbir şeyden şüphelenmedim. Ben daha önce yanık ceset kokusu mu duydum ki; kokoreçle ayırt edebileyim? ‘Abim acaba ceset mi yakıyor, diye varilin içine mi bakacağım? Benim hiçbir şeyden haberim yoktu, beraatimi talep ediyorum” dedi.

İfadelerin alınmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Cemal Metin Avcı hakkında “Canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme” suçundan haksız tahrik hükümleri uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet, sanık Mertcan Avcı hakkında ise “Suç delillerini gizleme, yok etme ve değiştirme” suçundan 4 yıl hapis cezasına karar verdi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Pınar Gültekin davası yeniden görüldü| Savcı indir...

İstinafın yerel mahkemenin kararını bozması sonrası yeniden görülen Pınar Gültekin cinayeti davasınd...

Sabina Spielrein, Lou Andreas Salome, Pınar Gültek...

Bir Orta Çağ cadısı gibi varilde yakılıyorsak bu bizi öldüren katilin gölgesi değil de bizim bizatih...

Pınar Gültekin davasında gerekçeli karar: Tehdit e...

Pınar Gültekin cinayeti davasında katile haksız tahrik indirimiyle verilen 23 yıl hapis cezasının ge...