Okul müdür yardımcısı istismar suçundan serbest bırakılıp görevine iade edildi
Urfa Bozova’da bir lisede müdür yardımcısı olan Ö.K. öğrencisini istismara maruz bıraktı. B.T. yaşananları rehber öğretmenine anlatırken, görevine devam eden sanık adli kontrol şartıyla serbest.

Urfa Bozova’da bir lisede müdür yardımcısı olan Ö.K’nin, öğrencisi B.T’ye cinsel istismarda bulunduğu “somut olgularla” kanıtlanmasına rağmen mahkemece serbest bırakıldı ve idari görevini yapmasında bir sakınca görülmedi. 

Mezopotamya Ajansından Barış Polat’ın haberine göre, Urfa’nın Bozova ilçesinde bir lisede müdür yardımcısı olan Ö.K’nin 23 Mayıs 2019 tarihinde B.T. (14) isimli çocuğa odasında cinsel istismarda bulunmaktan Urfa 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın ilk duruşması önceki gün görüldü. Duruşmada, K’nin öğretmenlik yapmasında bir sakınca görülmedi.

REHBER ÖĞRETMENİNE ANLATTI
Olay, B.T’nin uğradığı saldırıyı okulun rehberlik hocasına anlatması sonucu ortaya çıktı. 3 Temmuz 2019 tarihindeki çocuk izleme merkezi adli görüşme raporuna da yansıyan istismarda, B.T. 10 Haziran 2019 tarihinde Rehber Öğretmeni M.Ç’ye 2 dönem boyunca Müdür Yardımcısı Ö.K’nin farklı gerekçelerle odasına çağırarak istismarda bulunduğunu anlattı.  

SAVCILIĞA İFADE VERDİ
İstismara ilişkin Bozova Cumhuriyet Başsavcısı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Müdür Yardımcısı Ö.K, 6 ay sonra yani 7 Ocak 2020 tarihinde savcılığa ifade verdi.  

‘MAYIS AYINDA ORUÇLUYDUK’
Müdür yardımcısı K, savcılığa verdiği ifadede B.T’yi tanımadığını, saldırıyı kabul etmediğini belirtmiş. K. ifadesinde “Öğrencinin bana yönelik iddialarına ilişkin tarihin mayıs ayı olduğunu dosya kapsamında öğrendim. Mayıs ayında biz oruçluyduk. Ramazan ayı olması sebebiyle de benim söz konusu eylemlerde bulunmam mümkün değildir” dediği öğrenildi.  

İZNE AYRILMIŞ
Tanık olarak dinlenen okulun Rehberlik Öğretmeni M.Ç, ifadesinde B.T’nin kendisine anlattıklarını Okul Müdürü M.D’ye anlattığını ve Ö.K. ile görüştüklerinde kendilerine “Gerekeni yapın. Zaten tayin isteyip gideceğim. O öğrenciyle de bağım kalmayacak” diyerek durumu kabul edercesine konuştuğunu kaydetti. Ç, görüşmeden sonra K.’nin bir ay izne ayrıldığını belirtti.  

Bozova Cumhuriyet Başsavcısı Özgenur Elveren tarafından ifadesi alınan Müdür Yardımcısı K, “Çocuğun Cinsel İstismarı” suçu kapsamında adli kontrol uygulaması istemiyle Bozova Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edildi.

SERBEST BIRAKILDI
Sulh Ceza Hâkimliği, Müdür Yardımcısı K. için, “Mağdur çocuğun beyanı, müşteki beyanları, çocuk izleme merkezi adli görüşme değerlendirme raporu, tanık beyanı göz önünde bulundurulduğunda şüphelinin üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, kuvvetli suç şüphesinin bulunduğu, şüphelinin kaçması saklanması veya kaçacağı şüphesi uyandıran somut olgular düşünüldüğünde, adli kontrol tedbirinin uygun olacağı değerlendirildiğinden şüphelinin CMK 109 maddesi gereğince adli kontrol altına alınmasına karar verildiği” diyerek serbest bıraktı. 

GÖREVİNE DEVAM EDİYOR
Adli kontrol uygulamasıyla serbest bırakılan Müdür Yardımcısı Ö.K’nin hâlâ aynı lisede görevine devam ettiği öğrenildi. 
 Dün görülen duruşmada da ifade veren K, saldırıyı kabul etmedi. Urfa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu avukatları yaptıkları savunmada her ne kadar Ç’nin tutuklanmasını talep etseler de, tutuklama kararı çıkmadı ve dosyanın duruşması ileri bir tarihe ertelendi.


İlgili haberler
‘Çocuk istismarına af tamamen gündemden kalkmalı’

TCK 103 Çocuk Cinsel İstismarına Karşı Kadın Platformu, çocuk istismarı faillerine evlilikle af yasa...

Kadınlar çocuk istismarına tepkili: cezalar caydır...

Şişli’de yaşayan kadınlar kadına yönelik şiddette yasaların uygulanmamasına tepki gösterirken, çocuk...

Yeni iddianameye göre çocuk istismarı faili babanı...

Adana’da 5 ve 6 yaşlarındaki iki çocuğuna istismarda bulunan babaya açılan davada yeni iddianame haz...