Nuray kendisi için iş, çocukları için kreş istiyor
Nuray, eşinden ayrı ve işsiz. İki küçük çocuğu var ve onları bırakacak kimse olmadığı için çalışamıyor. Yoksullukla boğuşan Nuray yetkililerden iş, çocukları için de kreş istiyor.

Türkiye’de işyerlerinin ücretsiz kreşinin olmaması birçok kadını mağdur ediyor. Çalışmak zorunda olmasına rağmen kadınlar, çocuklarına bakacak kimse olmadığı için iş hayatından uzak kalıyor. Bu kadınlardan biri de Eskişehir’in Yeşiltepe Mahallesinde yaşayan Nuray Erdoğan. İki çocuk annesi Nuray Erdoğan, yetkililerden hem iş hem de çocukları için kreş talep ediyor.

Üç sene önce eşinden boşanan iki çocuk annesi Nuray, maddi sıkıntılarla boğuşuyor. Kirasını ve faturalarını ödeyemeyen Nuray’ın doğalgazı da haber için gittiğimiz esnada kesildi. 1. ve 4. sınıfa giden iki kız çocuğu olduğunu fakat çocuklarının okul masrafını dahi karşılayamadığını anlatan Nuray “Gelirimi şu an hiçbir şekilde sağlayamıyorum. Ameliyat oldum çalışamadım. Çalışmak istedim ama çocuklarım ortada kaldı. Muhtarlık destek oldu biraz. Çevremdekiler gıda yardımında bulundu. Ama benim asıl sıkıntım kiram, elektriğim, doğalgazım, suyum ve çocuklarımın okul ihtiyacını karşılayamamak” diyor.

ÇOCUKLARIM ORTADA KALIYOR
Çalışıp kendi ayakları üzerinde durmak istediğini söyleyen Nuray, isteklerini şöyle anlatıyor: “Çocuklarımı ihmal etmek istemiyorum. Bunun için iş istiyorum ve çocuklarım için devletten, belediyelerden kreş istiyorum. Bana destek olsunlar. Benim gibi olan birçok kadın var. Evinde çocuğu olduğu için çalışamıyorlar. Ben sadece kendi ayaklarımın üzerinde durup kendi geçimimi kendim sağlamak istiyorum. Eşimden üç sene önce ayrıldım. Daha gencim, çalışabilirim. Bursa’da yaşarken çalışıyordum. Çalıştığım fabrikanın kreşi vardı. Çocuklarımı oraya bırakıyordum. Ama Eskişehir’de bu imkân yok.”

BENİM GİBİ BAŞKA KADINLAR DA VAR
Mahallede kendisinin durumunda başka kadınlar da olduğunu söyleyen Nuray, kadınların sesi de olmak istiyor: “Çalışmayan kadın kalmasın.” Nuray şöyle devam ediyor: “Başvurmadığım yer kalmadı ama kimse bana dönüş yapmadı. Temizlik yaparım, bulaşık yıkarım, sekreterlik yaparım. Yeter ki iş ve çocuklarıma kreş versinler.”

İlgili haberler
GÜNÜN RAKAMI: Kazancımızın yüzde 37.1’i kreşe gidi...

Özel kreş ve anaokulu ücretleri can yakıyor. Kadınların kazançlarının büyük kısmı kreşe gidiyor. Kad...

Bakanlık hedeflerine; yoksul çocuklar kreşe ulaşam...

MEB önüne koyduğu planları gerçekleştiremezken, sosyo-ekonomik durumları iyi olmayan çocuklar okul ö...

Yoksulluk kadınların üzerine yapışmış durumda!

Bakım hizmetlerini üstlenen kadının yoksullaştığı, kadınların ayakta kalabilmek için sosyal yardımla...