Narlıdere ve Balçova’dan kadınlar: İstanbul Sözleşmesi yaşatır
İzmir’de Narlıdere ve Balçova’da yaşayan kadınlar, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek istenmesine karşı bir panelde bir araya geldi.

“İstanbul Sözleşmesi Yaşatır, Vazgeçmiyoruz” kampanyası kapsamında Balçova, Narlıdere ve Güzelbahçe’den bir araya gelen kadınlar, kampanya imzacısı olan demokratik kitle örgütlerine yaptığı çağrıyla Narlıdere Kültür ve Cem evinde bir etkinlik düzenledi. Etkinlik davetlilerin ve görevlilerin pandemi tedbirlerine uygun ortam sağlanabilmesi için açık havada yapıldı. 

Balçova Kadın Dayanışması ve Balçova Alevi Bektaşi Derneğinin yaptığı çağrıyla bir araya gelen kurumlar arasında Narlıdere ADD, Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma Derneği, CHP Balçova ilçe Örgütü, Emek Partisi Balçova İlçe Örgütü, Narlıdere Demokrasi Platformu, Narlıdere DİSK Emekli Sen, Narlıdere Kent Konseyi Kadın Meclisi yer alırken etkinliğe KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen de katıldı.


Söyleşi şeklinde gerçekleştirilen etkinlikte katılımcı kurumlar adına konuşmalar yapılırken; avukat Zeynep Ferda Demirbaş, İstanbul sözleşmesi hakkında bilgi verdi. İstanbul Sözleşmesi hakkında iddia edilen yanlışlar ve doğruları ifade eden Demirbaş, “Sözleşme, bahsedildiği gibi bir aile yapısını bozmuyor, aile tanımı bile yer almıyor. Devletlere şiddeti önleme yükümlülükleri getiriyor. Kadınının korunmasını, failin ise cezalandırılmasını hükmediyor” dedi.

Etkinlikte “İstanbul Sözleşmesi Yaşatır, Vazgeçmiyoruz” yazılı yaka kokartları dağıtılırken, kampanya grubunun hazırladığı bildirilerle 5 Ağustos akşamı Alsancak’da yapılacak eyleme çağrı yapıldı.


İlgili haberler
Batıkentli kadınlar uyardı: Haklarımızı mücadele e...

Batıkent’te kadınlar, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesinin gündeme gelmesine karşı eyle...

Yalovalı kadınlar: İstanbul Sözleşmesi yaşatır, va...

Yalova’da ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır, vazgeçmiyoruz’ diyen kadınlar sokağa çıktı, eylem yaptı. İkt...

Tuzluçayır’da kadınlar: Şiddet son bulsun diye bir...

AKP’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme tartışmalarına karşı Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneği...