Muğla’nın Milas ilçesine arkadaşlarıyla birlikte gezmeye gelen ve burada kiraladıkları teknede geceyi geçiren Bahar Taş (35), sabah saatlerinde teknede şüpheli şekilde ölü bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Aydın’ın Efeler ilçesi Çeştepe Mahallesi’nde yaşadığı öğrenilen Bahar Taş’ın, arkadaşlarıyla birlikte dün gezmek için Muğla’nın Milas ilçesine gittiği belirtildi. İddiaya göre, burada tekne kiralayan arkadaş grubu, geceyi teknede geçirdi. Bugün sabah uyandıklarında ise Taş’ın hareketsiz şekilde durduğunu fark eden arkadaşları durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma ve Sahil Güvenlik ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemelerde Taş’ın hayatını kaybettiği belirlendi. Genç kadının cansız bedeni, ölüm nedeninin belirlenmesi için Muğla Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Jandarma ekiplerince Taş’ın arkadaşlarının ifadesine başvurulurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
Soruşturmada, olay sırasında teknede bulunan T.Y. ve S.E. isimli iki şüpheli, akşam saatlerinde jandarma ekiplerince gözaltına alınarak karakola götürüldü.
Fotoğraf: DHA
İlgili haberler
Şüpheli ölümlere ‘intihar’ etiketi yeni kadın cinayetlerine sebep oluyor
Pandemiyle birlikte şüpheli kadın ölümlerindeki artış dikkat çekecek boyuta ulaştı. Pek çoğu cinayet olan bu vakaların üzeri, ‘intihar’ denilerek örtülmeye çalışılıyor.
‘Her şüpheli ölüm başka bir şüpheli ölümün önünü açıyor’
Av. Rukiye Leyla Süren, şüpheli kadın ölümlerinde delillerin toplanmaması ve taleplerin görmezden gelinmesinin dosyaları karanlıkta bırakırken cezasızlık algısını güçlendirdiğini söylüyor.
Şüpheli kadın ölümlerinde cezasızlık zırhı: Adalet nerede?
Türkiye’de 2024’ün ilk 10 ayında 184 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu: 'Şüpheli ölümler veri olarak tutulmadığı için, devlet bu cinayetleri görmezden gelerek kendini sorumluluktan kurtarıyor.'
- EN SON
- ÇOK OKUNAN
- ÖNERİLEN

























