Muğla Barosu, kadın avukatların Dilara Yıldız için yaptığı açıklamayı engelledi
Muğla Barosu’na bağlı kadın avukatların, katledilen Dilara Yıldız için yayımlamak istediği basın metni, baro yönetimi tarafından onaylanmadı. Kadın avukatlar engele tepki gösterdi.

Muğla Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu, meslektaşları Dilara Yıldız’ın katledilmesine ilişkin yayınlamak istediği basın metni Muğla Barosu tarafından engellendi. Engellemeye ilişkin yazılı açıklama yapan Komisyon, Oktay Dönmez tarafından katledilen Yıldız için hazırlanan basın metninin hiçbir gerekçe gösterilmeden yayınlanmasına izin vermeyen baro yönetiminin kadın avukatlara başka bir açıklama metni gönderdiği kaydedildi.

Kadın avukatlar, bunun üzerine yayımladıkları açıklamada, erkek tahakkümü karşısında çaresiz olmadıklarını belirterek, şu ifadelere yer verdi: “Mensubu olduğumuz baro başkanı İstanbul Sözleşmesi hükümlerini sahiplendiğini açıklamasına rağmen, baronun yıllardır kadın hak ve özgürlük mücadelesinin yanında yer alan kadın avukatların yazdığı açıklamayı kabul etmekten imtina etmesi bizler için üzücüdür. Kadın meslektaşımızın bir erkek tarafından katledilmesi sonucu duyduğumuz acıyı, öfkeyi, kadınların yaşam haklarına dair söyleyecek olduğumuz sözleri beyan etmemizin engellenmesini kabul etmiyoruz.”

MUĞLA BAROSU BAŞKANI ENGELİ SAVUNDU

Konuya dair görüşülen Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun ise, yönetimin kararını şöyle savundu: “Herhangi bir engellememiz yok. Metin içeriğinin kurumsal kimliğimize uygun düşmeyen ifadeler nedeniyle düzeltilmesini istedik. Onlar düzeltmek istemedi. Ortaklaşma sağlanamadığı için bireysel olarak yayınladılar. Metinde yargı bir bütün olarak suçlanıyordu. ‘Gereğini yapmayan yargı’ deniliyor. Ama biz biliyoruz ki canla başla mücadele eden yargı mensupları var. Yetemiyorlar. Ama onların yetemiyor olması yaptıklarını görmezden gelmemize neden olmamalı.”

Haber: MA

Fotoğraf: DHA


İlgili haberler
Avukat Dilara Yıldız katledildi| Yasalara göz dike...

Avukat Dilara Yıldız, eski nişanlısı tarafından silah zoruyla getirildiği bir restoranda öldürüldü....

Avukatlar Dilara Yıldız için eylemde| İstanbul Söz...

Oktay Dönmez tarafından katledilen Avukat Dilara Yıldız için İstanbul Barosu önünde cenaze töreni dü...

Avukat Dilara Yıldız, son yolculuğuna uğurlandı, y...

Oktay Dönmez tarafından öldürülen Dilara Yıldız, memleketi Samsun’da son yolculuğuna uğurlandı. Yıld...