Merve Demirel’i taciz eden polise 2 yıl 1 ay hapis cezası
Merve Demirel’i gözaltına alırken cinsel saldırıya maruz bırakan polise 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi.

Ankara’da Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Dayanışma Derneğinin (TAYAD) 16 Şubat 2019 tarihinde Sakarya Caddesi’nde yaptığı eylemde gözaltına alınırken polis memurunun cinsel saldırısına uğrayan üniversite öğrencisi Merve Demirel’in davasında sanık polis ceza aldı. 

Davaya Çağdaş Hukukçular Derneği ile Ankara Kadın Hakları Merkezi ve Avukat Hakları Merkezi’nden gözlemciler katıldı.

Davayı izlemeye giden basın mensupları pandemi gerekçesiyle içeri alınmadı, avukatların da bir kısmı çıkarılmak istendi.

Davayı takip eden avukatlardan verdiği bilgiye göre; hakimin Demirel’e karşı sert tavrı dikkat çekti. Sanığın avukatı ise tacize uğrayan bir kadının, başka bir basın açıklamasına gitmesinin hayatın olağan akışına ters olduğunu savundu.

Merve Demirel ifadesini vereceği sırada hakimin azarlar bir şekilde konuşması tepki çekti. Bunun üzerine Demirel sözlü ifade vermezken sanık polis de duruşmaya katılmadı.

Sanık polisin avukatı sürekli olarak Demirel’in “terör örgütünü desteklemek üzere basın açıklamasına gittiğini” öne sürerek “Tacize uğramış bir kadının o gün yaşadığı olayı dile getirmesini ve akşam başka bir basın açıklamasına gitmesi hayatın olağan akışına uygun değildir. Tacize uğramış kadın böyle davranmaz. Bu şikayetler Emniyet Müdürlüğünü ve polisleri karalamaya dönük bir davadır” dedi.

Görülen davanın ikinci duruşmasında Demirel’i gözaltına alırken taciz eden polis memuru, “sarkıntılık düzeyinde kalan cinsel saldırı” ve “kamu görevlisi nüfuzunu kötüye kullanmak”tan 2 yıl 1 ay hapis cezası aldı.


İlgili haberler
Engelli kadına polis tacizi!

Antep’te bir polis işitme ve konuşma engelli bir kadını taciz etti. Kadın polisten şikayetçi oldu.

Emekli polis arkadaşımızı taciz etti, karakolda bi...

‘Arkadaşımız emekli polisin tacizine uğradı, polisler ne bizi dinledi ne arkadaşımızı. Şikayetçi olm...

Adana’da tacize uğrayan kadınlara karakolda ‘O saa...

Adana’da gece saatlerinde evlerinin bulunduğu sokakta motosikletli bir şahsın cinsel tacizine maruz...