Mamaklı kadınlar ekonomik krizi tartıştı
Ankara'nın Mamak ilçesinde yaşayan kadınlar, 8 Mart yaklaşırken Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneğinde düzenlenen panelde ekonomik krizi tartıştı.

Ankara'nın Mamak ilçesinde çeşitli mahallelerde yaşayan kadınlar, 8 Mart öncesi Tuzluçayır Kadınları Dayanışma Derneğinde düzenlenen “Ekonomik Kriz ve Emekçi Kadınlar” başlıklı panelde bir araya geldi.

Eğitim Sen Eğitim Uzmanı ve Evrensel Yazarı Erkan Aydoğanoğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı panelde krizin nedenleri, kadınların yaşamına etkileri ve faturanın halka kesilmesiyle nasıl mücadele edileceği tartışıldı.

Artan giderler nedeniyle ev içerisinde tek kişinin çalışmasının yeterli gelmediğini belirten kadınlar, aldıkları düşük ücretler nedeniyle ek iş aradıklarını da ifade etti.

Evin ekonomisini günü gününe planlamaya çalıştıklarını anlatan kadınlar, zamlar nedeniyle yükselen doğalgaz faturalarına da değindi. Kombiyi açmaya korkar olduklarını aktaran kadınlar, “Evde battaniyeyle oturmak zorunda kaldık” dedi.

Etkinliği değerlendiren bir kadın, “Haklarımın neler olduğunu öğrendim. Çocuklarımla birlikte nafaka ile geçinmeye çalışan bir kadınım. Aldığımız para hiçbir şekilde yeterli gelmiyor bize. Etkinlikten sonra da anladım ki bu sosyal yardımlar, destekler bizim hakkımız” dedi.

İlgili haberler
Antalya: İtirazlarımızı ve ihtiyaçlarımızı konuştu...

Antalya’da kadınlar olarak günlerimizi; itirazlarımızı, ihtiyaçlarımızı ve taleplerimizi konuştuğumu...

Kartal’da kadınlar buluştu: Bir şeyler yapmak zoru...

Kartal’da bir araya gelen kadınlar, yaşamlarındaki zorluk ve çözüm yollarını konuştu. Birlikte olman...

Esenyalı’da işçi kadınlar buluştu: Hep birlikte ha...

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinin düzenlediği işçi kadın buluşmasına katılan işçi kadınlar yaptıkl...