Kuşadası’nda kadınlar kadın cinayetleri ve çocuk istismarına dikkat çekti
TKDF Kuşadası Temsilciği ve Kuşadası Kadın Platformu, kadına yönelik şiddet ve erken yaşta evliliklere karşı eylem yaptı.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Kuşadası Temsilciği ve Kuşadası Kadın Platformu öncülüğünde kadınlar, Kuşadası sahilindeki el heykeli önünde kadına yönelik şiddet ve erken yaşta evliliklere karşı eylem yaptı.

Kadınlar adına ilk söz alan TKDF üyesi Mehlike Hepdemir, “Türkiye’nin her yerinde kadın cinayetleri ve Meclise getirilmeye çalışılan çocuk istismarı düzenlemesine karşı mücadelemiz sürecek” dedi

 TKDF üyesi Nazlı Deniz Kuruoğlu ise, 2008-2019 yılları arasında 2870 kadının, erkek şiddeti ile katledildiğini hatırlatarak, “Yasalarımız ve ilk imzacısı olduğumuz sözleşmeler var. Basın duyurusu yaparak yürüdük olmadı, hâlâ öldürülüyoruz. Ama biz ölmek istemiyoruz” diyerek kadın cinayetlerine tepki gösterdi.

Açıklama sonrası kırmızı ve mor kurdeleleriyle halay çeken kadınlar, “Asla yalnız yürümeyeceksin” sloganları attı. Alanda bulunan zeytin ağaçlarına ellerindeki kurdele ve yazmaları bağlayan kadınlar, dikkatini çektiler.


İlgili haberler
Çocuk istismarına evlilik affında bitmeyen ısrar

Bu yargı paketi kadınların hayatına ipotek koyma paketidir. Kızlar çocuk yaşta evlendirilecek, istis...

Çocuk istismarına evlilikle affa karşı Didim’de ka...

Didim Kadın Platformu çocuk istismarına evlilikle af getirecek olan yasa tasarısını protesto etti.

‘Çocuk istismarına af yasası’na karşı harekete geç...

Ocak ayında Meclis gündemine geleceği belirtilen çocuk istismarına af yasasına ilişkin CHP Milletvek...