Koruma altındaki çocuk il sağlık müdürlüğü psikoloğu ve 2 kişi tarafından istismar edildi
Biri koruma altında olan 17 yaşındaki 2 kız çocuğu cinsel istismara maruz kaldı. Koruma altındaki çocuğu biri Yalova İl Sağlık Müdürlüğü psikoloğu olmak üzere 3 kişinin istismar ettiği ortaya çıktı.

Biri koruma altında olan 17 yaşındaki 2 kız çocuğu cinsel istismara maruz kaldı. Koruma altındaki çocuğu istismar ettiği görüntülerle şantaj yapan kişinin Yalova İl Sağlık Müdürlüğü’nde psikolog olarak çalıştığı ortaya çıktı

Yalova Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameye göre 17 yaşındaki çocuk ailesinin talebi ile Yalova Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı İlkadım birimine teslim edildi.

HalkTV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, 22 Haziran- 26 Ağustos 2023 tarihleri arasında bu birimin koruması altında olan çocuğun, en az iki kişinin cinsel istismarı ve şantajına maruz kaldığı anlaşıldı.

ÇEKTİĞİ GÖRÜNTÜ İLE ŞANTAJ YAPTI

İddianameye göre çocuğa yönelik istismarda bulunan isimlerden biri, Yalova İl Sağlık Müdürlüğü’nde psikolog olarak çalışan Enes Çelik (27) oldu. Çelik’in en az 4-5 kez cinsel istismarına maruz kalan çocuk bu kişinin şantajına da maruz kaldı.

Çelik, istismar ettiği çocuğun görüntülerini de, kendisi ile birlikte olması için şantaj amaçlı kullandı.

GÜZELLİK SALONU YETKİLİSİ İSTİSMAR ETTİ

Dosyaya göre çocuğa yönelik istismarda bulunan bir diğer isim ise Yalova’daki bir güzellik merkezinde yönetici olarak çalışan Muhammet Salda (26) oldu. Salda, işe ihtiyacı olduğunu belirten çocuğa yardımcı olabileceğini söyledi.

Devam eden süreçte Salda, evine çağırdığı çocuğu istismar etti. Salda, bu esnada görüntü kaydı da yaptı. Salda, elde ettiği görüntüyü çocuğa karşı şantaj amaçlı kullandı. Salda’nın, evine gelmek istemeyen çocuğa “Gelmemeyi bırak elimde görüntülerin var bence gel" dediği iddianameye yansıdı.

YAŞADIĞI DEHŞETİ İSİM-İSİM NOT ALDI

22 Ağustos 2023’te, Samsun Çocuk Destek Merkezi’ne nakli yapılan çocuk, Yalova’da yaşadığı dehşeti not aldı. Kendisini istismar eden Enes Çelik için "Enes Ç - Fotoğraf, darp, tecavüz" diye yazan çocuk, Muhammet Salda için ise bu kişinin adını yazarak GSM numarasını not etti.

BAŞKA BİR ÇOCUK DA BENZER DEHŞETİ YAŞADI

İddianamede çocuğun yaşadığı dehşetin bir benzerini yaşıtı bir başka kız çocuğu da yaşadı. Diğer çocuğu nitelikli cinsel istismarla suçlanan kişilerden biri yine Muhammet Salda ve Yalova’da dövmecilik yapan Ercan B. (44) oldu.

İNTERNET ARAMA KAYITLARI ÇIKTI

Soruşturma sürecinde cep telefonuna el konulan Enes Çelik’in, ‘cinsel suçlarda tutukluluk’, ’18 yaşından küçük kız çocuğu ile cinsel birliktelik yaşamanın cezası’ yanı sıra cep telefonundan silinen fotoğraf ve mesajların kurtarılıp kurtarılamayacağı şeklinde bir dizi sorunun yanıtını internette aradığı anlaşıldı.

ÜÇ SANIKTAN 2’Sİ TUTUKLU

Üç sanık hakkında ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’, ‘Kişiyi hürriyetinden alıkoyma’ ‘şantaj’ ve ‘özel hayatın gizliliğini ihlal’ suçlarından dava açıldı.

Enes Çelik ve Muhammet Salda tutuklandı. Ercan B.’nin ise tutuksuz durumda olduğu anlaşıldı. Sanıkların yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

Fotoğraf: Emre Orman / csgorselarsiv.org

İlgili haberler
İstismar ettiği öğrenciyi cezaevinden tehdit etti!

Sistematik olarak kız öğrencileri istismar eden öğretmen, istismar ettiği öğrenciye kaldığı cezaevin...

Çocuk istismarı 3 kat arttı! Davaların neredeyse y...

Adalet verileri, yılda ortalama 8 bin çocuğun cinsel olarak istismar edildiğini ortaya koyuyor. Bu,...

Çocuk istismarını aklatmayacağız!

Bu karanlık tablonun daha fazla çocuğun hayatına kast etmesini engellemek için, yetkililere gerçek s...