8 Mart'ta tehdit edilen güvenlik görevlisi kadın 15 Mart'ta saldırıya uğradı
Göztepe Marmaray İstasyonunda güvenlik görevlisi olan Gülhan Karadereli, 2 yıldır kendisini taciz eden ve istasyonda temizlik görevlisi olarak çalışan Çetin Akay tarafından saldırıya uğradı.

İstanbul’da, 15 Mart'ta Göztepe Marmaray İstasyonu'nda saldırıya uğrayan Gülhan Karadereli yaşadıklarını anlattı.

İstasyonda temizlik görevlisi olarak çalışan Çetin Akay, 2 senedir aynı bölgede çalıştığı istasyonun güvenlik görevlisi Gülhan Karadereli'yi taciz ediyordu. Karadereli, Akay tarafından rahatsız edildiği için defalarca karakola başvurdu. Son olarak 8 Mart'ta kendisini farklı bir telefon numarasından arayan Akay, kendisine bıçakla saldıracağını söyledi.

Ardından 7 gün sonra, Karadereli'nin güvenlik görevlisi olarak çalıştığı Marmaray İstasyonuna geldi. Bıçakla Karadereli'ye saldırmaya başladı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri Karadereli’yi ambulansla hastaneye kaldırdı. Hastanede tedavi altına alınan Karadereli'nin yüzüne 40 dikiş atıldı. Karadereli'yi hem yüzünden hem sırtından bıçaklayan Akay'ın 11 ayrı suç kaydı olduğu tespit edildi. Akay, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

'TEDBİR ALINSAYDI BELKİ BU HALE GELMEYECEKTİM'

Yaşadıklarını anlatan Karadereli, “Yaklaşık 2 senedir takıntı ve saplantılı halde olan Çetin Aktay tarafından taciz edildim. Artık bu durum beni aşırı derece rahatsız etmeye başlamıştı. Israrlı takip, taciz, tehdit… Sürekli bu şekilde mesajlar ve aramalar alıyordum. Şahıs tarafından hem iş hem özel hayatımda her yerde takip ediliyordum. Konunun Cumhurbaşkanımıza iletilmesini istiyorum. Bu konular ile alakalı lütfen cezaların artırılmasını istiyorum. Durumlar bu hale gelmeden, sırtımdan yaralanmadan, yüzümden yaralanmadan önce bir tedbir alınsaydı belki bu hale gelmeyecektim. Tedbirlerin artırılmasını istiyorum. Olayın 1 ay sonra hemen unutulup kapatılmasını istemiyorum. Bu kişi elini kolunu sallayarak gezmesin. Bugün benim canımı yakan, yarın başkasının canını yakar" dedi.

Karadereli, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde de Akay tarafından tehdit edildiğini belirterek, “Güçlü ve dirayetli olmamız gerek. Benim durumuma düşerseler bile lütfen suç duyurusunda bulunsunlar, saklamasınlar. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde farklı bir numaradan beri arayarak, 'Beni işimden edersen, seni öldürürüm, keserim' dedi. Bu tehdidi de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yaptı" ifadelerini kullandı. 

Fotoğraf: Ekmek ve Gül
Kaynak: DHA

İlgili haberler
6284 kadınlara neler sağlıyor?

Ahmet Kural tarafından şiddete maruz bırakılan Sıla’nın da başvurduğu 6284 sayılı Şiddetin Önlenmesi...

Aile Bakanının 'reklamını yaptığı' tedbirler şidde...

HEDEP Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanının yanıtlaması için kad...

Avukat Eylem Sarıoğlu: İstanbul Sözleşmesi şiddeti...

Erciyes Üniversitesi KAÇAUM etkinliğinde konuşan Kayseri Barosu Kadın Komisyonu Başkanı Avukat Eylem...