Kocaelili kadınlar: 'Katilleri cezalandırmayanlar, kadınları ifadeye çağırıyor'
Kocaeli’de kadın cinayetlerine karşı izinsiz eylem yaptıkları ve eylemde attıkları sloganlar nedeniyle emniyet tarafından ifadeye çağrılan kadınlar ifade işlemlerinin ardından açıklama gerçekleştirdi.

Kocaeli Kadın Platformu, geçtiğimiz cuma günü İstanbul’da İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’in öldürülmesinin ardından eylem çağrısında bulunmuştu. 6 Ekim Pazar günü açıklama ve yürüyüş yapmak isteyen kadınların yürüyüşü polis tarafından engellenmeye çalışılmış, kadınların ısrarı sonucu barikat açılmıştı. Bugün ise 13 kadın "izinsiz eylem yapmak" ve hükümet aleyhine slogan attıkları gerekçesiyle ifadeye çağrıldı. Kadınlar, emniyetteki ifadelerinin ardından İnsan Hakları Parkı'nda açıklama gerçekleştirdi. Açıklamaya Kocaeli’deki emek ve demokrasi güçleri de destek verdi.

Açıklamada “Bu ülkede sorgulanması gereken bizim yaşamlarımız için verdiğimiz mücadele değil, yaşamlarımızı elimizden alanlardır. Sokaklarda dolaşan kadın katillerini cezalandırmayan devlet, hakları için yaşamak için sokaklara çıkan kadınları ifadeye çağırıyor. Bu ülkede sorgulanması gereken bizim attığımız sloganlar değil, katilleri tecavüzcüleri sokaklara salanlardır. Günlerdir ülkenin her yerinde kampüsleri sokakları meydanları öfkesiyle dolduran kadınların kaçından ifade alabileceksiniz ki? Kaçımıza barikat kurabileceksiniz? Her baskınız her şiddetinizde bizler bu sokakları sizlere dar edeceğiz. Günlerdir ülkenin her yanını dolduran kadınların öfkesi size bir gecede çekildiğiniz İstanbul sözleşmesini mumla aratacak öfkedir. Bizler asıl suçlunun bu sistemi kuranlar ve önümüze diktikleri barikatlarla bize sopasını sallayanlar olduğunu biliyoruz. Kadınlar olarak yıllardır bu baskı karşısında 6284'e, İstanbul sözleşmesine ve birbirimize sahip çıkmaya devam ediyoruz, edeceğiz. Ne kadar baskı gösterirlerse o kadar direnişi büyüteceğimizi burdan tekrar haykırıyoruz" ifadeleri yer aldı.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Kocaeli'de kadın cinayeti eylemine katılan kadınla...

Kocaeli Kadın Platformu'nun Ayşenur ve İkbal'in katledilmesi üzerine çağrısını yaptığı eyleme katıla...

Kocaelili kadınlar: 'Çocuklarımızın hakkı olanı bi...

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in okullarda bir öğün...

Kocaeli'den kadınlar: Özel okullara teşvik varken,...

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği, yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla okullarda b...