Kocaeli’de gündem şiddet, çözüm dayanışma!
Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği etkinliklerine devam ediyor. Son seminer, en büyük dertlerimizden birine, şiddete ilişkindi.

İzmit'in Tavşantepe Mahallesinde İbrahim Süreyya Yiğit İlköğretim Okulu'nda kadınlarla bir araya gelen Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği, kadına yönelik şiddetle ilgili seminer düzenledi. Seminerin konuşmacısı Avukat Dilşer Baykal'dı. Ama ondan önce Derneğin başkanı Fatma Şahin ilk sözü aldı ve bu seminerlerin arka planını, dernek olarak nasıl bir dayanışma ağı kurduklarını anlattı. "Kadın dayanışmasını örüyoruz çünkü kadınlar birlik olduğunda yaşamlarını değiştirebilir. Kadınlar her an her yerde sudan bahanelerle şiddet görüyor. Parktaki spor yapan kadın şiddet görüyor, gerekçesi 'Hamile kadın sokakta spor yapamaz'. İyi hal indirimleri uygulanıyor. Biz kadınlar olarak sesimizi çıkarmalıyız. Bu yüzden dayanışma derneğimize sorun yaşayan kadınlar geliyor. Tüm kadınlar bizi arayabilir. Bunlar ortaya çıkartılmalı ki önleyebilelim. Gizli kalmasın, ortaya çıksın. Biz de sesimizi çıkartalım. Dayanışma hepimizi güçlendirir." ifadelerini kullandı.

Kocaeli Kadın Dayanışma Derneğinde kadınlar daha önce de kanserde erken teşhisi konuşmuştu.

'KADINLAR BİR ARADA OLMALI'
Şahin'in ardından konuşan Avukat Dilşer Baykal, kadınların yasal haklarını anlattı. Türkiye'nin de imzaladığı Kadınlara Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Uluslararası Sözleşmesi'nden (CEDAW) bilgilendirmeler yapan Baykal, daha sonra Türkiye'de yaşanan şiddet örnekleri üzerine durdu. Şiddet olduğunda ya da şiddet tehlikesinin olduğu durumlarda kadınların izleyeceği yollar üzerine de duran Baykal, kadınların bir arada olması gerekliliğini dile getirerek konuşmasını sonlandırdı. 

Şiddete uğrama ihtimaliniz varsa ya da şiddet dolu hayatınızı değiştirmek istersiniz ihtiyacınız olan tüm bilgileri burada topladık.
Şiddete uğradığınızda neler yapabilirsiniz?


İlgili haberler
Kadınların erkek, yargı, devlet şiddetiyle mücadel...

Kadın cinayetlerinde artan vahşet tablosunu ve yaygınlaşan cezasızlığı Avukat Ezgi Duman değerlendir...

Vahşileşen şiddetin arkasında ne var, önüne nasıl...

Ülkede kadınlar için ölümün “olağan” biçimi neredeyse lüks. Giderek vahşileşirken bir yandan da sıra...

Erkek şiddeti sadece kadınları mı hedef alır?

Önce ölmemek hayatta kalmak sonra özgürleşmek için, kadınlar ve çocuklar için neler yapılabilir? Bab...