Kocaeli’de çocuklarla etkili iletişim semineri
Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği, İzmit Tavşantepe’de “Çocuklarla etkili iletişim nasıl kurulur” başlıklı eğitim semineri düzenledi.

Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği, rehberlik ve psikolojik danışmanlık uzmanı Birgül Yiğit’in katılımıyla "Çocuklarla etkili iletişim nasıl kurulur" başlıklı bir eğitim semineri düzenledi.
Tavşantepe İbrahim Süreyya Yiğit İlköğretim Okulu'nda mahalleden çok sayıda kadının katıldığı seminerde, Birgül Yiğit, çocuklarla etkili ve doğru iletişimin nasıl kurulabileceğini, çocuğun ve annenin arasında sağlıklı diyalog nasıl olacağını, iyi ve kötü dokunma ayrımının çocuğa nasıl öğretileceği konularında bilgiler verdi.

ÇOCUKLAR KÖTÜ DOKUNMAYI ÖĞRENMELİ
Sağlıklı ilişkinin nasıl olacağına dair örnekler de veren Yiğit, "Çocuklarımızı bir davranıştan uzaklaştırmak isterken genel bir eleştiri yerine sadece o davranışının bize ne hissettirdiğini söylememiz bile etkili bir çözüm olacaktır. Çocuklarımız için kim olursa olsun istemedikleri kötü dokunma olarak nitelendirilecek bir durumla karşılaşması halinde sert tepki vermesini sağlayacak bir davranışın alışkanlık haline getirilmesi gerekir" ifadelerini kullandı.
Kadınların dikkatle dinlediği, sorularla katılım sağladığı ve cevaplar aldığı seminerde, annelerin en büyük kaygısının çocuk istismarı olduğu ortaya çıktı. Bu konuda tartışma yürüten kadınlar, cezaların caydırıcı olmamasından da şikayetçi oldu.

İlgili haberler
Çocuklarımızı okullara korkuyla yolluyoruz

Kağıthane’de bir ilkokulda dışarıdan gelen kişinin, erkek çocuğunu istismar ettiği iddia edilmişti....

Çocukların çocukluğu, kadınların özgürlüğü ellerin...

Bu yazı kadınların kadına verdiği cesaret ile yazılmıştır. Her çocuk gelin benim kadar şanslı olmaya...

Çocuklarımızı tembih etmekten yorulduk

Çocuk istismarı meselesini konuştuğumuz kadınların elinden gelen sadece çocuklarını sıkı sıkıya temb...