Koç Üniversitesi işçileri tüm yasal haklarını ve tazminatlarını kazandı
Sosyal hakları ve bayram ikramiyesi için dilekçe toplayan ve görev yerleri değiştirilen Koç Üniversitesi temizlik işçileri direnişlerinin 9. gününde yönetimle anlaştıklarını duyurdu.

Koç Üniversitesinde taşerona bağlı çalışan 6 temizlik işçisinin çalışma yerleri, bayram ikramiyesi ve sosyal haklar talebiyle topladıkları imzadan sonra değiştirilmiş, sürgüne gönderilen işçiler çalışma yerlerine geri dönmek için 18 Temmuz’da Koç Üniversitesi ana kampüs önünde eyleme başlamıştı.

Direnişlerinin 9. Gününde Koç Holding ve taşeron Eurest Service firması avukatları ile işçi temsilcileri bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası kazanım elde ettiklerini duyuran işçiler tüm yasal haklarını ve tazminatlarını alacak. Ayrıca işten çıkarılan işçilerin Kod 48 olan işten çıkış kodu Kod 4 olacak.

DİRENİŞTEKİ İŞÇİLERE MESAJ: PES ETMESİNLER, DİRENMEYE DEVAM ETSİNLER, YANLARINDAYIZ

Direnişe öncülük eden işçilerden biri olan Fatma Elibol Ekmek ve Gül’e konuştu. “Arkadaşlarla beraber oturup karar verdik. Tüm haklarımız verildiği için tekliflerini kabul ettik. Bu saatten sonra orada hizmet etmek içimizden gelmedi. Bütün arkadaşlarımız da durumdan memnun” diyen Elibol, kendileriyle dayanışma gösteren herkese teşekkür etti. Elibol direnişteki işçilere de şu mesajı gönderdi: “Pes etmesinler, direnmeye devam etsinler. Biz de her zaman onların yanlarındayız. Biz de her alanda arkadaşlarımızla varız”. 

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Koç Üniversitesi temizlik işçisi kadınlar: Koç tri...

Sosyal hakları ve bayram ikramiyesi için dilekçe toplayan ve görev yerleri değiştirilen Koç Üniversi...

Direnişlerinde 5. günü geride bırakan ETF tekstil...

ETF Tekstil fabrikasında gasbedilen kıdem tazminatı ve ikramiyeleri için 5 gündür mücadele eden ETF...

Atışkan Alçı işçilerinin eşleri: ‘Haklarını alana...

Atışkan Alçı işçilerinin grevi 3 haftayı aşkındır devam ediyor. Grev süresince eşlerini her türlü de...