Kırıkkale’deki otelde yaşanan taciz olayında 6 yıl hapis cezası istendi
Kardelen Kamişli’yi otel odasında taciz eden Seyit Muhammed Sarı hakkında ‘konut dokunulmazlığını ihlal etme ve cinsel taciz’ suçlarından 6 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Kırıkkale’deki Carmine Hotel’de Kardelen Kamişli’yi taciz eden Seyit Muhammed Sarı hakkında “konut dokunulmazlığını ihlal etme” ve “cinsel taciz” suçlarından 6 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. 

Kırıkkale Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, yer verilen teknik inceleme tutanağında, Kamişli’nin kaldığı 221 numaralı odanın sürekli geçiş moduna tanımlandığı, bu sebeple odanın dışarıdan kapı koluna basmak suretiyle açılabileceğinin tespit edildiği belirtildi.

Şüphelinin kasıtlı davrandığına dikkati çekilen iddianamede, “Kişinin rızası olmadan otel odasına girmenin konut dokunulmazlığını ihlal suçunu oluşturduğu, şüphelinin gece vakti müştekinin odasına girip onu seyretmesi sonrasında ayakkabılarını ve ceketini çıkartması, odadan çıkmamak için ısrarcı olması eylemleri birlikte düşünüldüğünde, şüphelinin cinsel saikle hareket ettiği kanaatine varıldığı ve bu haliyle şüphelinin cinsel taciz suçunu işlediği anlaşılmıştır” diye belirtildi.

GÖREVLİYE TAKİPSİZLİK

Savcılık, oteldeki resepsiyon görevlisi Onur K. hakkında ise kamu görevlisi olmadığı için takipsizlik kararı verdi. Kararda, genç kadının otel görevlisi hakkında tazminat davası açma hakkı bulunduğu hatırlatıldı.

NE OLMUŞTU?
Elektrik–elektronik mühendisi Kardelen Kamişli, 8 Eylül’de iş nedeniyle gittiği Kırıkkale’de konaklamak için kaldığı Carmine Hotel’de, Seyit Muhammed Sarı isimli erkek tarafından taciz edildiğini sosyal medya hesabından duyurmuştu.
Kaldığı odada uyurken gece saat 02.40 – 02.50 civarında bir anda uyandığını ve yatağında daha önce hiç tanımadığı ve görmediği bir adamın oturup kendisine baktığını gördüğünü anlatan Kamişli, bunun üzerine otel resepsiyonu aradıktan sonra Sarı’nın çıkartmış olduğu ceketini ve ayakkabısını alarak odadan çıktığını aktarmıştı.
Kamişli, şikayette bulunmak için aradığı polisin kendisine “Rüya görmüş olabilirsiniz hanımefendi” dediğini belirtmişti. İhbardan çok sonra otele gelen polisin, kendisine “hadi barışın” dediğini belirten Kamişli, hem Sarı hem de otel yönetimi hakkında şikayette bulunmuştu.

Kaynak: MA

İlgili haberler
Polis otelde tacize uğrayan kadına ‘rüya görmüşsün...

Elektrik Mühendisleri Odası, Kırıkkale’de kaldığı otelde tacize uğrayan Yönetim Kurulu Üyesi Kardele...

Katledilen Remziye polise ‘Ben öldükten sonra mı g...

Cezaevinden firar eden Veysi Yoldaş tarafından katledilen Remziye Yoldaş’ın, defalarca tehdit edildi...

Emekli polis arkadaşımızı taciz etti, karakolda bi...

‘Arkadaşımız emekli polisin tacizine uğradı, polisler ne bizi dinledi ne arkadaşımızı. Şikayetçi olm...