Polis otelde tacize uğrayan kadına ‘rüya görmüşsünüzdür’ dedi
Elektrik Mühendisleri Odası, Kırıkkale’de kaldığı otelde tacize uğrayan Yönetim Kurulu Üyesi Kardelen Kamişli’ye polisin “Rüya görmüş olabilirsiniz, emin misiniz?” dediğini açıkladı.

EMO Ankara Şubesi tarafından yapılan açıklamada, Kırıkkale’de kaldığı otelde tacize uğrayan Yönetim Kurulu Üyesi Kardelen Kamişli’ye polisin “Rüya görmüş olabilirsiniz, emin misiniz?” diye sorduğunu açıkladı. Açıklamada “Tüm tacizcilerden ve ihmali olanlardan hesap sorulacak” denilerek olaya tepki gösterildi. 

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Kardelen Kamişli’nin Kırıkkale’de 7 Eylül tarihinde, konakladığı otelde odasına habersiz giren S.M.S isimli erkeğin tacizine ve saldırısına uğradığı belirtilen açıklamada; “Kamişli gecenin bir yarısı odasına izinsiz girmiş bu erkek ile uykusundan uyanıp burun buruna kalmış ve sonrasında maruz kaldığı fiziksel saldırı ve tacize karşı yalnız başına mücadele vermek durumunda kalmıştır. Gece konakladığı odada gözünü açan meslektaşımız, karşısında kendisini izleyen bir şahsın olması üzerine, otel görevlilerini aramış, ardından 155’i arayarak polise haber vermiş ancak hiçbir önleyici ya da koruyucu tedbir görmediği gibi aksine yaşadığı olay diğer kişiler tarafından kapatılmaya çalışılmıştır. Hotel çalışanları, lobide bulunan ve emniyet görevlisi erkekler tarafından gayri ciddi bir yaklaşım ile karşılaşmış, hatta sanki ortada bir dargınlık varmışçasına barıştırılması teklif edilmiştir” denildi.

‘KADINLARI, TACİZ EDENLERLE İLE BARIŞTIRAMAZSINIZ!’

Kolluk kuvvetlerinin görevinin kadınları taciz edenle barıştırmak değil tacizde bulunanlara karşı yasalarda belirtilen önlemleri alarak gerekli yasal incelemeleri başlatmak olduğu belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Arkadaşımız olayı ayrıntılı bir şekilde sosyal medya hesabından kamuoyu ile paylaşmış, gerekli yasal süreci başlatmış ve ilgili mercilere şikâyetlerini oluşturmuştur. Arkadaşımıza yönelik bu saldırı ve tacizin tek faili S.M.S değil aynı zamanda olaya gerektiği ciddiyetle yaklaşmayan hotel yetkilileri ve görevlileri, lobide bulunan diğer muhataplar ve tabi ki bir kadının şikâyeti üzerine olay yerine gelip görevinin gereğini yerine getirmeyen emniyet güçleridir. Başta S.M.S olmak üzere, otelde konaklayanların güvenliğini sağlamayıp odalarına girilmesine seyirci kalan Carmina Otel yönetimi ile çalışanlarının ve sessiz kalarak bu suça ortak olan herkesin cezalandırılması gerekmektedir.”

Kadına yönelik taciz ve şiddet vakalarının pek çoğunda, yasalarda belirtilmiş olmasına rağmen gerekli koruma kararlarını ve tedbirleri almayan kolluk kuvvetlerinin de bu olayda da aynı yaklaşımı sergilediği belirtilen açıklamada “EMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi kadın arkadaşımız Kardelen Kamişli’ye yönelik bu saldırı ve tacizi kınıyor, olayın ve sonrasında ortaya çıkan ihmaller ve yanlışlar zincirinin yasal takibinde bulunacağımızı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz” denildi.

İlgili haberler
Katledilen Remziye polise ‘Ben öldükten sonra mı g...

Cezaevinden firar eden Veysi Yoldaş tarafından katledilen Remziye Yoldaş’ın, defalarca tehdit edildi...

Emine Bulut’u korumayan polisler hakkında soruştur...

Emine Bulut’un öldürülmeden 4 saat önce gittiği karakolda polislerin ihmali Kırıkkale Valiliği taraf...

Emekli polis arkadaşımızı taciz etti, karakolda bi...

‘Arkadaşımız emekli polisin tacizine uğradı, polisler ne bizi dinledi ne arkadaşımızı. Şikayetçi olm...