Katledilen Remziye polise ‘Ben öldükten sonra mı geleceksiniz?’ demiş
Cezaevinden firar eden Veysi Yoldaş tarafından katledilen Remziye Yoldaş’ın, defalarca tehdit edildiği ve polisi aradığında ise ‘Ben öldükten sonra mı geleceksiniz?’ diye sorduğu iddia edildi.

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesine bağlı Aziziye Mahallesi’nde yaşayan Remziye Yoldaş (29), evli olduğu cezaevi firarisi Veysi Yoldaş tarafından dün gece saatlerinde katledildi. Olay dün akşam saatlerinde Seyrantepe semtinde bulunan Aziziye Mahallesi’nde yaşanırken, kadını katleden Veysi Yoldaş’ın olayın ardından kaçtığı belirtildi. Olay yerinde yaşamını yitiren Remziye, otopsi işlemleri için Dicle Üniversitesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

Ailesi, otopsi işleminden önce Remziye’ye koronavirüs testi yapılması gerekirken test kiti olmamasından dolayı dünden bu yana cenazesinin bekletildiğini aktardı.

FİRAR ETTİ, TELEFON KULLANDI

Yaklaşık bir ay önce cezaevinden firar eden Veysi Yoldaş’ın sürekli Remziye’yi aradığı ve tehdit ettiği ailesi tarafından ifade edildi.

‘POLİSİ ARADI AMA GELMEDİ’ İDDİASI

 Ailesi, Remziye’nin polisleri arayarak, Veysi Yoldaş’ı gördüğünü ancak, polisin “Emin misin gördüğüne” diyerek Remziye’ye inanmadığını söyledi. Ailesi Remziye’nin ise polise, “Neyi bekliyorsunuz, ben öldükten sonra mı geleceksiniz?” dediği ve ona rağmen gelmediğini iddia etti.

Ayrıca Remziye’nin katledilmeden önce de Veysi Yoldaş tarafından darp edildiği de iddialar arasında yer alıyor.

‘NE ZAMAN DUYACAKSINIZ KADINLARIN SESİNİ’

 Remziye’nin teyzesi Hatice Turan yeğeninin katledilmesine ilişkin ise şunları söyledi: “Remziye 9 yıl önce Veysi ile evlendi. Evlilik süreci boyunca evli olduğu erkek ve ailesi tarafından sistematik şiddet gördü. Veysi Yoldaş’ın siciline bakıldığında çok sayıda sabıka kaydı olduğu görülecek. Uyuşturucu işlerinden tutun diğer birçok işlere kadar yapıyor. Bu işleri yaparken tutuklanmadı polise mukavemette bulundu diye alınıp açık cezaevine konuldu. Böyle bir insan nasıl açık cezaevine konulur. Adliyeye girerken kemerden tutun kolyemize ayakkabımıza kadar çıkarılıyor. Peki, bu kişi nasıl cezaevinden firar edip pompalı tüfek bulup evladımızı katlediyor? Neden yetkililer bir şey yapmıyor. Her gün bir kadın mı ölmeli? Remziye 8 yaşındaki çocuğunun gözü önünde katledildi. Bunun hesabını kim verecek? Yeter artık yeter diyoruz. Duyun şu kadınların sesini nereye kadar böyle devam ettireceksiniz?”

Kaynak: Jinnews


İlgili haberler
23 kez suç duyurusunda bulundu, ölmesini bekledile...

Öldürülen Ayşe Tuğba Arslan’ın 23 kez suç duyurusunda bulunduğu ama işlem yapılmadığı ortaya çıktı....

Ayşe Tuba’dan öncesi ve sonrası: İstanbul Sözleşme...

Ayşe Tuba Arslan’ın ve Nahide Opuz’un yargısal süreçlerinin benzerliği İstanbul Sözleşmesinin uygula...

‘Kadına yönelik şiddet engellenmedikçe daha çok Sa...

Evliliği boyunca şiddet gören Sakine, ayrılmasına rağmen tehdit edilmeye devam ediyor. Kendi annesin...