KESK Kadın Meclisi: Musa Orhan tutuklansın
İpek Er’i cinsel saldırıya maruz bırakıp intiharına sebep olan Uzman Çavuş Musa Orhan’ın tutuklanmasını isteyen KESK İstanbul Kadın Meclisi, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Kadın Meclisi, Batman’da İpek Er’i cinsel saldırıya maruz bırakarak ölümüne sebep olan ve sonrasında salıverilen Uzman Çavuş Musa Orhan’ın tutuklanması talebiyle Şişli’de bulunan Eğitim Sen 3 No’lu Şube’de açıklama yaptı. Açıklamanın yapıldığı salona “Musa Orhan tutuklansın” afişi asılırken, salgın tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda kişi açıklamaya katıldı. 

‘ATAERKİL ZORBALIĞIN KURBANI OLDU’

Basın metnini okuyan Eğitim-Sen 5 No’lu Şube Kadın Sekreteri Nesrin Gülbahar, kadına yönelik şiddet formlarının katlanarak arttığına işaret ederek, iktidarın kadınları şiddetten koruyan İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme tartışmaları esnasında yeni bir tecavüz haberi ve failin cezasız kaldığı bir durumla karşılaştıklarını ifade etti. İpek Er olayına değinen Gülbahar, “Yaşam mücadelesi verdiği hastanede ataerkil zorbalığın kurbanı olarak yaşamını yitirmiştir” dedi.

‘RİSK ALTINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Musa Orhan’a karşı başlatılan sosyal medya kampanyasını hedef aldığını ve sonrasında Orhan’ın serbest kaldığını söyleyen Gülbahar, “Şiddet devlet eli ile meşrulaştırıldıkça, şiddeti uygulayan erkek, özellikle de üniformalı ise, korundukça bugün Musa Orhan’da olduğu gibi yaşamlarımız risk altında olmaya devam edecektir” diye konuştu.

‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANSIN’

Orhan’ın yeniden tutuklanması ve İstanbul Sözleşmesi kapsamında yargılanması gerektiğini dile getiren Gülbahar, “Türkiye’de meydana gelen tüm kadına yönelik şiddet, tecavüz ve tacizlerin takipçisi olacağımızı, hepsinin hesabını sormaya devam edeceğimizi bir kez daha haykırıyor, kadın cinayetlerini ve ataerkil düzeni lanetliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk imzalayıcısı olduğu İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme tartışmalarına derhal son verilsin. Sözleşme ve 6284 Sayılı Yasanın etkin bir şekilde uygulanmasın” diye seslendi.

HUKUKİ KARAR NEDEN UYGULANMIYOR?
Ardından söz alan Eğitim Sen 3 No’lu Kadın Sekreteri Seher Göğercin ise, ülkenin her yerinden ayrı ayrı tecavüz olaylarına şahit olduklarını söyleyerek, Orhan olayını unutturmayacaklarını söyledi. Orhan’ın görevinden uzaklaştırıldığını anımsatan Göğercin, “İdari kararlar uygulanıyor. Peki hukuki kararlar neden uygulanmıyor? Bu konunun takipçisi olacağız. Bu olayı unutturmayacağız” dedi.

Kaynak: MA

İlgili haberler
Nitelikli cinsel saldırı sanığı Musa Orhan, Jandar...

İpek Er’e cinsel saldırıda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan ancak 6 gün sonra tahliye edilen Musa O...

Musa Orhan’ı koruyan devlet kadınlara ne söylüyor?

‘Bugün Kürt illerinde kadına ve çocuklara yönelik baskı, şiddet ve istismarın bölgede uygulanan fiil...

Nitelikli cinsel saldırı suçundan tutuklanan Musa...

Batman’da yaşamını yitiren 18 yaşındaki İpek Er’e tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklanan Uzman Çavuş...

İpek Er’in annesi: İçim yanıyor, uzman çavuş en ağ...

Uzman çavuş Musa Orhan’ın cinsel saldırısına uğrayan İpek Er’in annesi Hakime Kılıç, ‘İçim yanıyor d...

İpek Er’in babası: Evimizden tekrar cenaze çıktı

Bugün bizim evimizden tekrar cenazemiz çıktı, yüreğimiz yanıyor. Katil elini kolunu sallayarak tekra...

İpek Er’in annesi: Devlete ve belindeki silaha güv...

İpek Er’in annesi Hakime Kılınç, Musa Orhan’ın serbest bırakılmasına isyan etti: Sağ olduğum sürece...