Nitelikli cinsel saldırı suçundan tutuklanan Musa Orhan tahliye edildi
Batman’da yaşamını yitiren 18 yaşındaki İpek Er’e tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklanan Uzman Çavuş Musa Orhan tahliye edildi. Karar sonrası sosyal medyada ‘#MusaOrhanTutuklansın’ çağrısı yapılıyor.

Batman’ın Beşiri ilçesinde 16 Temmuz günü intihar girişiminde bulunan ve 18 Ağustos’ta yaşamını yitiren 18 yaşındaki İpek Ere tecavüz ettiği gerekçesiyle yoğun tepkiler sonrası tutuklanan Uzman Çavuş Musa Orhan tahliye edildi. İpek Er, geride bıraktığı mektubunda Orhan’ın kendisine tecavüz ettiğini belirtmişti. Er ailesinin avukatları, “nitelikli cinsel saldırı” suçundan tutuklanan Orhan hakkında “intihara sürükleme” gerekçesiyle de suç duyurusunda bulunmuştu. 

Sosyal medyada başlayan ve Meclis gündemine de taşınan tepkiler üzerine Musa Orhan hakkında tutuklama kararı verilmişti. “Nitelikli cinsel saldırı” suçundan hazırlanan iddianame ile birlikte Orhan’ın tutuklanmasına yönelik Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesi yakalama kararı çıkarmıştı. Mahkemenin verdiği karar sonrası teslim olan Orhan cezaevine konulmuştu.

Musa Orhan’ın avukatı Mehmet Erkan Akkuş, tutuklama kararına itiraz etti. İtiraz dilekçesinde Orhan’ın kaçma şüphesinin bulunmadığı öne sürüldü. İtirazı değerlendiren Siirt 2. Ağır Ceza Mahkemesi dilekçede belirtilen hususları yerinde görerek Orhan’ın tahliyesine karar verdi. Karar sonrası Orhan, dün akşam tutuklu bulunduğu cezaevinden salıverildi.

SİİRT BAROSU TAHLİYE KARARINA İTİRAZ EDECEK

Siirt Barosu Başkanı Nizam Dilek, mahkemenin neye göre karar verdiğini bilmediklerini belirterek, Uzman Çavuş Musa Orhan’ın 7 gün içinde tahliyesine itiraz edeceklerini söyledi. Orhan’ın tekrar tutuklanması gerektiğini söyleyen Dilek, şunları vurguladı: “İntihara teşebbüs soruşturması Batman’da devam etmektedir. Siirt’teki mahkeme tutuklamanın tedbir niteliğinde olması gerekçesiyle tahliyesine karar vermiş. Süreci takip ediyoruz. Karara itiraz ve tekrar tutuklama talebinde bulunacağız. Mahkemenin neye göre karar verdiğini bilemiyoruz. Hukuki anlamda ne yapmamız gerekiyorsa yapıyoruz. Umarız bu karar tekrar değerlendirilir ve Musa Orhan tutuklanır.”

SÜLEYMAN SOYLU, ‘GÜNDEME GETİRİLMESİNİN NEDENİ HDP’NİN YAPTIKLARININ ÜSTÜNÜ ÖRTMEKTİR’ DEMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Musa Orhan’ın tutuklanması ve cezalandırılması talebinin “HDP milletvekilinin ve diğer PKK’lıların yaptıklarının üstünü örtmek” olduğunu savunmuştu.

Soylu, konu hakkında Ahmet Hakana yaptığı açıklamada “Olayı tüm evreleriyle ele alıp titizlikle incelemek lazım. Cenaze, bizim cenazemizdir. Görevimiz gereği mesuliyetimiz var, bu bir. İkincisi de bu aile bir polis ailesi. Bu açıdan da mesuliyetimiz var” demişti.

Soylu, devamında ise “Yargının da üzerine düşen görevi yapacağına inancım ve güvenim tamdır. Elbette bu olayın bazı çevreler tarafından sürekli gündeme getirilmesinin temel nedeni HDP milletvekilinin ve diğer PKKlıların yaptıklarının üstünü örtmektir” sözlerini sarf etmişti.

İLK DURUŞMA EKİM AYINDA

Öte yandan Musa Orhan’a açılan “nitelikli cinsel saldırı” davasının ilk duruşması önümüzdeki ekim ayında Siirt 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

SOSYAL MEDYADA KAMPANYA

Musa Orhan’ın serbest bırakılması büyük tepkiyle karşılandı. Sosyal medyada “#MusaOrhanTutuklansın” etiketiyle binlerce mesaj yayımlandı ve kampanya Türkiye gündeminin birinci sırasına yerleşti.

İlgili haberler
Batman’da cinsel saldırı iddiası: Aile karakola de...

Batman Beşiri'de 17 yaşındaki kız çocuğunun Uzman Çavuş M.O'nun cinsel saldırısına maruz kaldığı idd...

İpek Er’in annesi: İçim yanıyor, uzman çavuş en ağ...

Uzman çavuş Musa Orhan’ın cinsel saldırısına uğrayan İpek Er’in annesi Hakime Kılıç, ‘İçim yanıyor d...

‘Yasalar uygulanıyorsa, eksiklik yoksa bu ülkede k...

Kadına yönelik şiddeti ve cinayetleri değerlendiren Batman Barosu Kadın Hakları Merkez Başkanı Neşe...