Kayyumun ‘suç makinaları’
Kayyum’un müdür yaptığı polis Ercan U’nun kadınları taciz edip, fuhşa zorlaması skandalının ardından, yardımcısının da kendisinden ayrılmak isteyen kadını darp edip, tehdit ettiği ortaya çıktı.

Mardin’de kayyumun müdür yaptığı polis Ercan U.’nun ardından, yardımcısının da bir kadını darp ettiği ortaya çıktı. Müdür yardımcısı Mehmet B.’nin, kadını darp suçlamasıyla yargılanmasına karar verildi

Mardin’de 2016-2019 yılları arasında kayyumla birlikte işe alınan ve Kent A.Ş.’ye Ercan Uysaler’in yanında yardımcı olarak görev yapan Mehmet B.’nin, E.G. (38) adında bir kadını kaçırarak darp ettiği ve “Seni burada barındırmam” diyerek tehditlerde bulunduğu öğrenildi. 2018’in Mart ayında yaşanan olayda, şu an TEDAŞ İl Müdürü olarak görev yapan Mehmet B.’nin kendisinden ayrılan kadını tehditlere maruz bıraktığı, sürekli taciz ettiği ve sonrasında zorla bindirdiği araçta darp ederek bıraktığı ifade edildi. Olayın ardından kadının şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

SORUŞTURMA AÇILDI
17 Mart 2018 tarihinde yaşanan olaydan sonra kadının şikayeti üzerine Kızıltepe 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından Mehmet B. ve yanında bulunan A.V.A., Z.U.G. adında iki erkeğin “birden fazla kişi tarafından kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, basit yaralama, hakaret, birden fazla kişi ile tehdit” suçlarıyla cezalandırılması talebiyle bir iddianame hazırlandı. İddianamenin kabulünün ardından görülen ilk duruşmada Mehmet B. suçlamaları reddederken, mahkeme hazırlanan iddianamede, kadının beyanlarını, hastane raporlarını okudu.

KADINA ‘SENİ BURADA BARINDIRMAM’ TEHDİDİ
Olaydan yaklaşık bir yıl sonra 14 Mayıs tarihinde hazırlanan iddianamede müşteki kadın E.G.’nin ifadeleri şu şekilde yer aldı: “Şahıs Mehmet B. olayın olduğu gece sarhoş bir şekilde arayarak ‘Nerede olduğunu söyle söylemezsen sinyallerden bulurum’ dedi. Şüpheliler Mehmet Bulut, V.A beni zorla bir araca bindirdiler. Yolda aracın içinde bulunduğumuz sırada Mehmet B. boğazımı sıktı ve darp etti. Sonrasında araç ile Aşiti Mahallesi’ndeki bir eve götürdüler. Bu adreste bulunduğumuz sırada Mehmet B. burada beni daha fazla darp etti. Ardından ‘Seni burada barındırmam. Senin her şeyini almasını bilirim. Seni rezil edeceğim. Seni ekmeğe muhtaç edeceğim’ tarzında tehditlere maruz bıraktı. Saat 08.00 sıralarında Mehmet B. beni tekrardan eve bıraktı. Ben de Kızıltepe Devlet Hastanesi’ne giderek tedavimi yaptırıp eve geri döndüm.” 

Müştekinin olay sonrasında 25 Nisan 2018 tarihinde şikayetçi olması üzerine soruşturma işlemlerinin başlatıldığı ve şüphelilerden alınan ifadelerde şüphelilerin suçlamaları kabul etmediği görüldü. Hastane bilgileri ise şöyle: “Müşteki E.G’nin baş ve boyunda ekimoz abrazyon, skar mevcut olduğu, sol göz elmacık kemiği üzerinde şişlik, kaburga da hassasiyet, sol el işaret parmağında abrazyon olduğu belirlendiği …” ifadelerine yer verildi.

CEZA İSTEMİYLE YARGILANACAK
Alınan ifadeler ve toplanan deliller ardından mahkeme şunları kaydetti: “Müşteki beyanları, hastane raporu, olay ve oluş şekli şüpheliler hakkında kamu davası açılmasını gerektirecek nitelikte olduğundan davanın yürütülmesine karar verilmiştir.”
Mahkeme heyeti faillerin tutuksuz yargılanmasına karar vererek bir sonraki duruşmayı 14 Kasım tarihine erteledi.

Kaynak: Yeni Yaşam Gazetesi

İlgili haberler
Kayyumun yönettiği fabrikada iş kazası: Kadın işçi...

Adana’da kayyum tarafından yönetilen Vural Plastik’te hışır makinesinde çalışan kadın işçinin eli ma...

Mardin’de tacizle suçlanan polis kayyuma suç duyur...

Mardin’de Kent AŞ müdürlüğü yapan polis E. U. hakkında cinsel taciz, fuhuş ve görevi kötüye kullanma...

Kayyum müdürünün suçunu ‘basit’e aldılar!

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde çalışanlara cinsel saldırıda bulunan ve fuhşa sürüklemeye çalışan e...