Kayyum müdürünün suçunu ‘basit’e aldılar!
Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde çalışanlara cinsel saldırıda bulunan ve fuhşa sürüklemeye çalışan eski polis memuru müdür hakkında hazırlanan iddianamede suç ‘basit cinsel saldırı’ olarak yer aldı.

Kayyum döneminde Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde müdür olarak görevlendirilen polis memuru Ercan Uysaler’in bir kadın çalışanı "kadroya almak" karşılığında fuhşa zorlamasına ilişkin iddianame hazırlandı. Savcılık, Uysaler’in “basit cinsel saldırı” suçuyla yargılanmasını istedi.

Kayyum döneminde Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan Kent AŞ.'ye geçici görevlendirme ile İnsan Kaynakları Müdürü olarak atanan polis memuru Ercan Uysaler'in (47), kadroya alma karşılığında kadın çalışan D.S.'yi fuhşa sürüklemeye çalıştığı bir süre önce ortaya çıkmıştı. D.S., bunun üzerine polis Uysaler hakkında şikayette bulunmuş, ancak kimi nedenlerden dolayı şikayetini geri çekmişti.

Söz konusu şikayet sonrası soruşturmayı devam ettiren Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, olaya ilişkin iddianame hazırladı. Başsavcılığın, "basit cinsel saldırı" suçlamasıyla hazırladığı iddianameye ulaşıldı. İddianameyi kabul eden Mardin 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi, 3 Ekim 2019 tarihine duruşma günü verdi.

D.S. CİNSEL SALDIRIYI ANLATTI
İddianamenin detaylarında kadın çalışan D.S.'nin ifadelerine yer verildi. D.S., ifadesinde Uysaler’in kendisini sürekli mesaiye bırakmaya çalıştığını ve mesaiye kaldığında kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu kaydetti. D.S., Uysaler'e işaret ettiği ifadesinin bazı bölümlerinde şunları aktardı: “Benim oturduğum koltuğun yanına oturdu. Beni daimi kadrolu işe almak istediğini, benim de bunun karşılığında ne kadar ödün verebileceğimi sordu. Daha sonra beni işe aldırırsa 3 bin TL maaş alacağımı, kendisinin de bin-2 bin TL bana yardımda bulunacağını, bana hediyeler alacağını... söyledi." Uysaler’in teklifini reddetmesine rağmen kendisine cinsel saldırıda bulunmak istediğini de aktaran D.S., odadan kaçarak kurtulduğunu ekledi.

'CİNSEL SALDIRI SONRASI İŞE GİTMEDİM'
Bu sırada kapının önünde başka bir kadın personelin de iş sözleşmesinin uzatılması için beklediğini belirten D.S., Uysaler’in çeşitli bahaneler ile kendisini mesaiye bırakmak istediğini anlattı. D.S., Uysaler’in kendisini, “Benimle birlikte olmadığın sürece kadroya geçemeyeceksin” şeklinde tehdit ettiğini de dile getirdi. D.S., ifadesinin devamında ise, bir cinsel saldırı girişimin ardından işe gitmediğini söyledi.
D.S.nin şikayeti sonrası Uysaler'den alınan ifadesi de iddianamede yer aldı. Uysaler, ses kayıtları ile oynandığını iddia ederek, kayıtların kendisine şantaj yapılmak amacıyla hazırlandığını öne sürdü. İfadesinde cinsiyetçi kavramlar kullanan Uysaler, suçlamaları reddetti.

SAVCILIK TESPİTLERİ YAPTI AMA ‘BASİT’E ALDI!
İddianamenin devamında ise, savcılık Uysaler’in savunmalarında olayı mesai saatlerinde gerçekleşmiş gibi anlattığını ve bu nedenle beyanlarına itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. Eylemin cinsel saldırı olduğuna yer veren savcılık, Uysaler’in eyleminin “Yürüttüğü kamu hizmetinin kendisine sağlamış olduğu astlık-üstlük ilişkisinin verdiği yetkiyi kullanarak, birden fazla yaşandığına” dikkat çekti. Savcılık, Uysaler'in savunmasının suçtan kurtulmaya yönelik olduğuna kanaat getirerek, “basit cinsel saldırı” iddiası ile yargılanmasını istedi.

HALEN ÇALIŞIYOR MU?
Öte yandan, hazırlanan iddianameye rağmen Uysaler'in halen Mardin Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı olarak bir ilçede çalıştığı belirtiliyor. Uysaler’in açığa alınacağı yönünde daha önce ortaya atılan iddialar ise halen belirsizliğini koruyor.
Yine, Uysaler ile birlikte hareket ettiği ve kayyum döneminde belediyede fuhuş şebekesi kurdukları ortaya çıkan E.I. ile ilgili ise, herhangi bir şikayet olmaması nedeniyle henüz işlem yapılmadı.

MA / Ahmet Kanbal

İlgili haberler
Kayyımların el koyduğu kazanımlar, hepimizin!

Kayyım eliyle yıllara varan kadın mücadelesinin kazanımlarının yok edilmesine yönelik özel bir hedef...

Mardin kayyumu tarafından atanan polisten işe başv...

Mardin valisi ve kayyumu tarafından KENT A.Ş'ye müdür olarak atanan polis Ercan Uysaler'in belediyey...

Mardin’de tacizle suçlanan polis kayyuma suç duyur...

Mardin’de Kent AŞ müdürlüğü yapan polis E. U. hakkında cinsel taciz, fuhuş ve görevi kötüye kullanma...