Kayyum Naci İnci’ye tanınan hak kadın işçiye tanınmadı
İstanbul 1’inci Aile Mahkemesi, patronu tarafından tehdit ve hakaretlere maruz kalan kadın işçinin 6284 sayılı yasa kapsamlı başvurusunu ‘adli vaka’ değerlendirmesinde bulunarak reddetti.

Bir kadın işçi, tazminatını alamayınca patronuna dava açması sonucu tehdit ve hakaretlere maruz kaldı. Arabuluculuk sürecinde tehditlere maruz kalan kadın işçi bunun üzerine İstanbul 1’inci Aile Mahkemesine başvurarak 6284 Sayılı Yasa kapsamında koruma talebinde bulundu. 15 Kasım günü talebi değerlendiren mahkeme, kadın işçinin koruma talebini reddetti.

ADLİ VAKA DEĞERLENDİRMESİ YAPILDI

Mahkeme olayı “adli” vaka olarak görerek, gerekçesinde ise şu skandal ifadelere yer verdi: “Nüfus kaydına göre yapılan incelemede taraflar arasında aile bağının bulunmadığı, gönül işi kurmak maksatlı ısrarlı takibin de olmadığı, iddia olunan eylemin salt adli vaka niteliğinde olduğu anlaşılmakla, tarafların ve olayların 6284 Sayılı Yasa kapsamında değerlendirilemeyeceği kanaatine varıldığından talebin reddine…”

AVUKATINDAN TEPKİ

Avukat Yelda Koçak ise müvekkilinin bu başvurusunu dijital medya platformundaki hesabından paylaşarak karara tepkisini şu ifadeler ile gösterdi: “Kadın işçi, tazminatlarını alamayınca dava açıyor, patronu kadın işçiyi tehdit ediyor. Kadın 6284’e göre koruma istiyor. Mahkemenin ret gerekçesi: aile bağı yok, gönül bağı yok, adli vaka. Boğaziçi kayyumu Naci İnci’ye öğrencileri aleyhine koruma veren mahkemeye de bakın hele! #6284”

KAYYUMUN BAŞVURUSU YERİNDE BULUNMUŞTU

Aynı mahkeme Boğaziçi kayyumu Naci İnci’nin öğrenciler aleyhine yaptığı başvuruyu yerinde bulmuş ve 14 öğrenci hakkında uzaklaştırma kararı vermişti.

Haber-Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Şiddetten kaçan göçmen kadınların hikayesi...

Göçmenler bu ülkenin bir parçası artık, birlikte yaşayacağız ve birlikte daha güzel bir hayat için m...

‘Kadına yönelik şiddete ve istismara sessiz kalma!...

KOÜ Ekmek ve Gül Kadın Çalışmaları Atölyesi 25 Kasım’ın ardından peş peşe yaşanan şiddet, taciz ve i...

Gülsuyu’dan kadınlar film gösteriminde buluştu, şi...

Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evinde bir araya gelen kadınlar ‘Zerre’ filmini izledi, kadınların y...