BEKEV’li kadınlar: Şiddetin, yoksulluğun olmadığı eşit ve adil bir yaşam istiyoruz
BEKEV’li kadınlar, ‘Her geçen gün artan şiddete ve baskılara karşı seçeneksiz değiliz’ diyerek 25 Kasım’da alanlarda olacak.

Buca Evka 1 Kadın Kültür Dayanışma Evi Derneği (BEKEV) üyesi kadınlar 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü yaklaşırken etkinlikte buluştu. Kadınlar taleplerini dile getirerek, 25 Kasım’da alanlar olma çağrısı yaptı.

Dernek binasında yapılan etkinlikte konuşmayı Mehtap Avcı yaparken, etkinliğe BORKAD ve Özgecan Kadın Danışma Merkezi’nin temsilcileri de katıldı.

Mehtap Avcı, “Bugün dünyanın birçok yerinde olduğu gibi ülkemizde de kadın toplumda ikincil konuma atılmaktadır. Bu durum gerek hükümet politikalarıyla gerekse medyanın diliyle pekiştirilmektedir. Hükümet şiddetle mücadele ettiğini her ne kadar dillendirse de durumun böyle olmadığı her geçen gün artan kadın cinayetlerinden, iş yerlerinde kadınlar üzerinde artan mobbingden, her gün yenilerinin eklendiği taciz ve tecavüz vakalarından anlayabiliriz” dedi.

‘SEÇENEKSİZ DEĞİLİZ’

Hükümetin samimiyetsizliğine dikkat çeken Avcı, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılma sürecine ve 4. Yargı paketiyle meclisten geçen, cinsel suçlarda tutuklama olması için somut delil aranması maddesine de değinerek, cezasızlık politikasının yaygınlaştırılmasını eleştirdi.

“Her geçen gün artan şiddete ve baskılara karşı seçeneksiz değiliz” diyen Avcı, örgütlü mücadelenin önemine değindi.


‘EŞİT VE ADİL BİR YAŞAM İSTİYORUZ’

Avcı son olarak, “Bugün burada bizler sadece Mirabel kardeşleri anarsak eksik yapmış oluruz. Bugün onların mücadelelerini de anlamamız gerekir. Biz kadınlar şiddetin, yoksulluğun olmadığı eşit ve adil bir yaşam istiyoruz. Bu yaşamı, Mirabel kardeşlerin özgürlük mücadelesinden ve tüm kız kardeşlerimizden aldığımız güçle hep birlikte kuracağımıza inanıyor ve bunu biliyoruz” dedi.

Etkinlikte öldürülen kadınların isimleri ve kısa hikayeleri de okundu. Kadınlar, öldürülen kadınlar adına ve talepleriyle 25 Kasım’da alanlarda olacaklarını vurguladı.

Etkinlik BEKEV Korosu’nun müzikleri ile sonlandırıldı.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül
İlgili haberler
Batıkentli Kadınlar: Güvenli mahalleler ve şiddets...

25 Kasım dolayısıyla açıklama yapan Batıkentli Kadınlar güvenli mahalleler isterken ‘Eşitlik, özgürl...

Avcılar Kadın Platformu: 25 Kasım’da isyanımızı bü...

Avcılar Kadın Platformu, 25 Kasım’da tüm kadınları Taksim Tünel’de yapılacak eyleme katılmaya çağıra...

Pendikli kadınlar: Bizi bir kahraman kurtarmayacak...

Pendik’te kadınlar Kavakpınar ve Esenler Mahallelerinde 25 Kasım öncesi gerçekleştirdiği buluşmalarl...