Katledilen Hafize’nin babası: Birlik olursak kadın cinayetlerinin önüne geçebiliriz!
Boşanmak istediği eşi tarafından öldürülen Hafize Kurban'ın babası davaya çağrı yaptı: Bu davayı gündemde tutmak ve katilin en ağır cezayı almasını sağlamak zorundayız.

Emek Partisi Denizli İl Yönetimi ve Denizli Ekmek ve Gül Kadın Grubu eşinin bıçaklayarak öldürdüğü Hafize Kurban’ın ailesini ziyaret etti. Hafize Kurban’ın babası Mustafa Balık, “Başka cinayetlerin yaşanmaması için hukuk sürecinde her kesimin desteğine ihtiyacımız var” dedi.

Hafize Kurban’ın babası Mustafa Balık neredeyse her gün bir kadın öldürüldüğünün altını çizerek; “Bu dava artık sadece bizim değil topluma duyarlı herkesin davasıdır. Failin iyi hal indirimi almaması için mahkeme günü adliyede olacağız. Herkesi de mahkeme gününde adliye önünde davanın takipçisi olmaya davet ediyorum” sözleriyle davaya sahip çıkma çağrısında bulundu.

Hukuki ve toplumsal desteğe ihtiyaç duyduklarını belirten Balık; “Bu davayı gündemde tutmak ve katilin en ağır cezayı almasını sağlamak zorundayız. Bu aynı zamanda bir kadın sorunu, tüm kadınlar birlik olmalı ancak bu şekilde başka cinayetlerin önüne geçebiliriz” ifadelerini kullandı.

Emek Partisi Denizli İl Yöneticisi Hilmi Mıynat ise bu davaların sürece yayılarak toplumsal hafızadan silinme tehlikesine karşı davanın sıkı takipçisi olunması gerektiğini vurgulayarak; “Yalnız dava süreci değil bu dava sonuçlansa dahi Hafize Kurban toplumsal hafızadan silinmemeli. Burada bir sistem sorunu var ve bu sorunun çözümü birlik olmak ve birlikte mücadele etmekten geçiyor. Bir kişi daha eksilmemek için biz her zaman dayanışmaya ve birlikte mücadeleye hazırız” dedi.

NE OLMUŞTU?
Pamukkale ilçesine bağlı İncilipınar Mahallesi’nde yaşayan Uğur Kurban, 2 çocuğunun annesi Hafize Kurban ile bir süre önce ayrılmıştı. Kalan eşyalarını almak için 27 Ağustos günü eve gelen genç kadın, kapıda eşiyle karşılaştı ve Uğur Kurban, boşanmak istediği eşini defalarca bıçaklayarak kaçtı. Ağır yaralanan Hafize Kurban, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polisin yakalayıp gözaltına aldığı Uğur Kurban ise sevk edildiği adliyede tutuklandı. Mahkeme günü henüz netleşmedi.
İlgili haberler
Kadınlardan kadın cinayetlerine tepki: Adalet sağl...

Eyüp Güzeltepe Mahallesi pazarında mikrofonumuzu uzattığımız kadınlar Emine Bulut’un öldürülmesine v...

İller farklı şiddet aynı: Kadın cinayetleri ve kad...

Emine Bulut’un boşandığı eşi tarafından canice öldürülmesine tepkiler büyürken kadın cinayetleri de...

Bursa Kadın Platformu’ndan kadın cinayetlerine kar...

Bursa Kadın Platformu ‘Kadına yönelik şiddet’ ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyerek şiddete k...