Bursa Kadın Platformu’ndan kadın cinayetlerine karşı acil eylem talepleri
Bursa Kadın Platformu ‘Kadına yönelik şiddet’ ile ilgili bir basın toplantısı düzenleyerek şiddete karşı acil talepleri sıraladı.

Bursa’dan kadınlar, KESK Bursa Şubeler Platformu ortak salonunda yapılan açıklamada kadınlar, kadına yönelik şiddet konusunda acil taleplerini açıkladı.

Bursa Kadın Platformu adına açıklamayı okuyan Eğitim Sen Bursa Şubesi Kadın Sekreteri Berna Yeşiltepe: “Artık ülkemizde yaşanan durum kadınlara dönük katliam boyutundadır. Emine Bulut’un ardından yapılan eylemlere ve yetkililerin ifadelerine rağmen en az 21 kadın daha öldürüldü. Kadına yönelik şiddet her geçen gün artmaktadır. Kadına yönelik şiddet, toplumdan bağımsız değildir. Toplumun her kesiminde artan şiddet biz kadınları ve çocukları daha derinden etkiliyor” dedi.

KADIN CİNAYETLERİNE KARŞI ACİL EYLEM PLANI!
Platform adına açıklamaya devam eden Yeşiltepe, siyasetçilerin ve iktidarın söylemlerinin de şiddeti körüklediğine dikkat çekti, “Tüm kadınlar adına yetkilileri göreve çağırıyoruz. Kentimizi yöneten Vali ve Belediye Başkanları başta olmak üzere tüm resmi kurumları acil eyleme çağırıyoruz. Bursa’yı yönetenler kadınların öldürülmediği, şiddete uğramadığı, çocukların istismara uğramadığı bir kent hedeflemelidir. Bu hedef için kadın örgütleri başta olmak üzere tüm sivil toplumu, dernekleri, odaları, baroyu, sendikaları, üniversitelerimizi, basın kuruluşlarını dinlemeli ve sürece katmalıdır. Bizler bu amaçla önerilerimizi iletmek ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi almak amacıyla öncelikle Büyükşehir, Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer İlçe Başkanlarımızdan randevu talep ettik. Diğer kamu kurumları ile de görüşmeyi planlıyoruz.”

BURSALI KADINLARDAN ACİL TALEP LİSTESİ
Kadın cinayetlerine karşı açıklama yapan Platformun acil talep listesi ise şöyle sıralandı:

-Tüm Başkanlarımızdan belediyelerimizdeki çalışmaların kadın-erkek eşitliğini gözeterek planlanmasını istiyoruz.

-Kadın sığınma evleri acil olarak açılmalıdır. Sığınaklarda çocuklar için gerekli koşullar oluşturulmalı ve kadınlar için vatandaşlık şartı aranmamalıdır.

-Şiddete uğrayan kadınların 24 saat ulaşabileceği destek hattı kurulmalı, burada çalışanlar gerekli eğitimleri almalıdır. Belediyelerin herhangi bir birimine başvuran kadına gerekli destek ve yönlendirme ivedilikle yapılmalıdır. (Kadınlar; belediyelerimizin yanlarında olduğunu bilmelidir.)

-Kadına yönelik şiddet uygulayanlar belediyelerde çalıştırılmamalıdır.

-Çocuk bakımı için her mahallede 7 gün 24 saat çalışan kreşler açılmalıdır.

-Belediyelerimiz toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyici çalışmalar yürütmelidir.

-Belediyeler; kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik koşullarını geliştirmek için çalışmalar yapmalıdır.

‘MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ’
Bu maddelerin en acil talepler olduğuna dikkat çeken Platform, köklü çözümün yalnızca bunlarla sağlanamayacağını da ifade etti; “Elbette bu taleplerimiz en acil olanlarıdır. Şiddetin tamamen bitmesi eğitim başta olmak üzere tüm toplumsal yapının eşitlik ilkesi ile kurulmasına bağlıdır. Bizler yaşamın her alanında eşitliği var edene, kadın, çocuk ve tüm yurttaşların mutlu olduğu bir ülkeyi kurana dek mücadeleye devam edeceğiz.”

İlgili haberler
Bursa kadın Platofrmu: gerçek ve eşit bir adalet i...

Kadına yönelik şiddete, tacize, cinsiyetçi söylemlere karşı Bursa Kadın Platformu açıklama yaptı.

İller farklı şiddet aynı: Kadın cinayetleri ve kad...

Emine Bulut’un boşandığı eşi tarafından canice öldürülmesine tepkiler büyürken kadın cinayetleri de...

İbrahim Tatlıses de kadına şiddete karşı çıkarsa.....

‘İbrahim Tatlıses’ten başladık nerelere geldik. Lakin kadına yönelik şiddeti savunmakla ünlü bir zat...