Karlıktepe Ekmek ve Gül grubu: 'Bu karanlığı birliğimizle yıkacağız'
Karlıktepe Ekmek ve Gül grubunun çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, kadın cinayetlerine ve cezasızlık politikalarına karşı basın açıklamasında buluştu.

İstanbul'un Kartal ilçesinin Karlıktepe Mahallesi’nde, Karlıktepe Ekmek ve Gül grubunun çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, kadın cinayetlerine ve cezasızlık politikalarına karşı basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, 6284 sayılı Kanun'un hedefe konulması, İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılması, şiddete karşı etkin koruma ve önleme mekanizmalarının işletilmemesinin kadın cinayetlerinin artışının asıl sebebi olduğunu söyleyen kadınlar, mücadelenin ve kadınların sesini yükseltmesinin çok önemli olduğunu vurguladılar.

Karlıktepe Ekmek ve Gül grubu adına basın metnini okuyan Başak Özer, “Katillerin caniliği ve madde bağımlılığı öne sürülerek asıl sorumlular gizleniyor” dedi. Ülkedeki kadın ve çocuk cinayetlerine yönelik haberlere yayın yasağı getirilerek de devletin sorumluluklarının gizlendiğini ifade eden Özer, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın kadına yönelik şiddete "sıfır tolerans" sözlerini hatırlattı.

ÖNLEMLER ALINSAYDI BU CİNAYETLER YAŞANMAYACAKTI

"Soruyoruz, İstanbul Sözleşmesini feshedip 6284 sayılı yasayı tartışmaya açmak, failleri cezasızlıkla ödüllendirmek mi sizin sıfır tolerans dediğiniz? Kadınları nasıl doğum yapacağına müdahale edip bedenlerini denetim altına almaya çalışmak mı? Soruyoruz, şiddete karşı sıfır tolerans göstermiş olsaydınız Beyoğlu’nda bir kadına sokak ortasında cinsel tacizde bulunan iki erkek onlarca suç kaydı olmasına rağmen karakoldan elini kolunu sallayarak çıkabilir miydi? Failler sosyal medyadan yükselen tepkiler sonucunda tutuklandı" diyen Özer, şiddete karşı etkin bir koruma ve önleme mekanizması hayata geçirilmiş olsaydı bu cinayetlerin yaşanmayacağının altını çizdi.

"Evde sokakta, işyerinde, okulda sürekli beslediğiniz şiddet sarmalına karşı yaşamlarımızı savunacağız. Şiddete karşı etkin koruma ve önleme mekanizmaları işletilene, gerçek eşitlik ve adaleti sağlayana kadar mücadelemizden de birbirimizden de vazgeçmiyoruz" diyen Özer, katledilen ve şiddete uğrayan tüm kadınların hesabını sormak için yan yana gelmeye devam edeceklerinin altını çizdi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül


İlgili haberler
'Daha fazla zarar görmemek için eylem yapıyoruz'

Türkiye'nin dört bir yanında Ayşenur ve İkbal'in katledilmesi ve kadın cinayetlerine yönelik protest...

Emek Partisi Şişli: 'Karanlığı mücadelemizle yıkac...

Emek Partisi Şişli İlçe Örgütü, artan kadın cinayetlerine karşı basın açıklaması düzenledi.

Gebze'de Plascam işçisi kadınlar, kadın cinayetler...

Gebze'de Petrol-iş'te örgütlü Plascam işçisi kadınlar, Ayşenur ve İkbal'in ölümüne ve artan kadın ci...