KYK yurdu önünde iki öğrenciye cinsel saldırı girişimi iddiası: Öğrenciler eylemdeydi, vali yalanladı
Mersin'de bulunan Müfide İlhan Kız KYK Yurdu önünde iki öğrenciye cinsel saldırı girişiminde bulunulduğu iddia edildi. Öğrenciler kitlesel şekilde duruma tepki gösterdi.

Mersin'de bulunan Müfide İlhan Kız KYK Yurdu önünde iki öğrenciye cinsel saldırı girişiminde bulunulduğu iddia edildi. Bunun üzerine öğrenciler yurdun önünde eylem yaptı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde eylem yapan öğrencilerin "Susma sustukça sıra sana gelecek!" sloganı attığı görülüyor.

VALİ İDDİALARI YALANLADI

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, cinsel saldırı yönündeki iddiaları "asılsız" diyerek yalanladı.

Pehlivan, Valilikte yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) ait Müfide İlhan Kız Öğrenci Yurdu'na gidiş güzergahındaki iki öğrenciye yönelik, bir araçta bulunan iki erkek tarafından "uygunsuz ve rahatsız edici sözler söylendiği" iddiasıyla 112 Acil Çağrı Merkezine ihbar geldiğini belirtti.

İhbar üzerine emniyet birimleri ve yurtta görevli ekiplerin olay yerine intikal ettiğini dile getiren Pehlivan, "Öğrencilerle birebir yapılan görüşmelerde, sosyal medya mecralarında iddia edildiği gibi herhangi bir mağduriyet veya şikâyet konusu bildirilmemiştir. Sosyal medya paylaşımlarından etkilenerek yurdun dışında toplanan öğrencilerimiz, iddiaların asılsız olduğunun anlaşılması üzerine kaldıkları yurtlarına dönmüştür" ifadelerini kullandı.

Pehlivan, konuyla ilgili başlatılan adli ve idari tahkikatın sürdüğünü anlattı.

Vali, "Mersin KYK Kız Yurdu'nda bir kız öğrencinin zorla araca bindirilip cinsel saldırıya uğradığı yönündeki iddiaların tamamen asılsız olduğu anlaşılmış olup bu tür sosyal medya paylaşımları yapan hesaplarla ilgili olarak 'Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçu kapsamında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatılmıştır. Bu kapsamda, asılsız haber yaptığı ve yaydığı tespit edilen sosyal medya hesapları hakkında gerekli yasal işlemler yapılmaktadır" dedi.

İlgili haberler
Yalova'da iki genç kadına cinsel saldırıda bulunan...

Yalova Üniversitesi ile KYK yurdu arasında yolcu taşıyan minibüste iki kadına cinsel saldırıda bulun...

Bir kadına cinsel saldırıda bulunan iki erkek tepk...

Beyoğlu'nda yolda yürüyen bir kadına cinsel saldırıda bulunan Semir T. ve Ömer K. önce serbest bırak...

Cinsel saldırı davasında indirim kararı Yargıtay t...

Kırklareli'nde özel bir hastanede başhekimlik yapan Abdullah Çiftçi'nin doktor bir kadına cinsel sal...