Emek Partisi Şişli: 'Karanlığı mücadelemizle yıkacağız'
Emek Partisi Şişli İlçe Örgütü, artan kadın cinayetlerine karşı basın açıklaması düzenledi.

Emek Partisi Şişli İlçe Örgütünün çağrısıyla Pangaltı Metro Durağı önünde geçtiğimiz günlerde yaşanan katliamlara karşı bir basın açıklaması düzenlendi. 

Basın açıklamasında Emek Partisi Şişli İlçe Başkanı Hazan İlik, "Dün İstanbul'da yaşanan kadın katliamına öfkemiz ve acımızla isyan ederken bugün Diyarbakır'dan, Mersin'den, İstanbul'dan başka kadın cinayeti haberleri daha geldi. Daha iki gün önce tam da burada, Osmanbey’de, bu metronun içinde bir kadın, bir erkek tarafından bıçaklanmaya çalışıldı. Onu kurtaran bir başka kadının olaya müdahale etmesi oldu" şeklinde konuştu.

Ülkede yaşanan kadın cinayetlerinin münferit olmadığını belirten İlik, "Her gün kadınların, kız çocuklarının yaşamlarının çalındığı, canlarına kast edildiği haberlerle sarsılıyor tüm ülke. Sorumlular ise seyrediyor, toplumsal tepkinin büyüdüğü her olayda boş hamasetle görev savıyor, sorumluluklarını gizlemek için sahtekarca açıklamalar yapıyorlar" diyerek cezasızlık politikalarını eleştirirken bir kez daha ülke gündeminde olan Narin cinayetinin ve yaşanan şiddet olaylarının politik olduğundan bahsetti.

Tüm bu yaşananlara karşı herkesi mücadeleye ve birleşmeye çağıran İlik "Olduğumuz her alanda eşitlik ve adalet için örgütlenelim, bu karanlığı birliğimizle, mücadelemizle yıkalım!" diyerek sözlerini tamamladı.

İlgili haberler
Elazığ Kadın Platformu: 'Hesap soruyoruz!'

İkbal Uzuner ile Ayşenur Halil’in katledilmesi üzerine Elazığ Kadın Platformu'nun çağrısıyla yüzlerc...

Kocaeli'de kadın cinayeti eylemine katılan kadınla...

Kocaeli Kadın Platformu'nun Ayşenur ve İkbal'in katledilmesi üzerine çağrısını yaptığı eyleme katıla...

Gebze'de Plascam işçisi kadınlar, kadın cinayetler...

Gebze'de Petrol-iş'te örgütlü Plascam işçisi kadınlar, Ayşenur ve İkbal'in ölümüne ve artan kadın ci...