TBMM'de çocukların korunmasına yönelik komisyon kuruldu
TBMM’de, çocukların korunmasına yönelik Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, kapalı oturumla toplandı. 5 saat süren kapalı oturum sona erdi ve birleşime ara verildi. TBMM Genel Kurulu, aranın ardından Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca başkanlığında toplandı.

Karaca, çocukların her türlü şiddet, ihmal ve istismardan korunarak akıl, ruh ve beden sağlıklarının gelişimi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla TBMM Başkanlığına sunulan Meclis Araştırma Önergesi üzerine partilere söz hakkı verdi.

'NARİN’İN HAYALLERİ ÜÇ DAKİKA İÇERİSİNDE SONA ERDİRİLDİ'

DEM Parti Grubu adına söz alan Mardin Milletvekili Salihe Aydeniz ise, “Narin 8 yaşındaydı, yaşayacak bir hayatı, gerçekleşecek hayalleri vardı ama tüm hayalleri üç dakika içerisinde sona erdirildi. Daha önce de söyledik, bugün burada yeniden söyleyelim: Narin olayı, Narin davası ikinci Susurluk davasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Osmaniye Milletvekili ve Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya da hukuk sisteminin yerle bir olduğunu, çocuk ve kadınların can güvenliğinin olmadığını vurguladı. Kaya, “Geçen hafta çocukları mağdur eden tüm sorunları ortadan kaldırarak hak ihlallerinin önlenmesine yönelik araştırma önergemizi vermiştik, bu kürsüden size seslenmiştik ve reddetmiştiniz ama görüyoruz ki geç de olsa bizim sesimizi duydunuz; hepinizin içinde aklın, vicdanın olduğunu biliyoruz. Siz sustunuz ama sokaklar susmadı elbette. Siz sessizce mezar başlarına geldiniz ama Türkiye’nin her yerinden çocuklar şiirler, notalar okumaya devam etti, susmadı" ifadelerini kullandı.

MECLİS ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULDU

Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Genel Kurul'da önergeyi okuttu ve çocukların korunmasına yönelik Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu. Karaca, komisyonun 22 üyeden oluşacağını, yapısını ve Ankara dışında da çalışabileceğine dair önergeleri okuttu ve önergeler kabul edildi. 

Kaynak, fotoğraf: DHA

İlgili haberler
Narin cinayetinin yeniden sorgulattığı

Narin’in kaybettirilmesinden sonra açığa çıkan bunca şey, olağanüstü güvenlik önlemleri olsa da bu ö...

Narin için de susmayacağız, Nurcan için de

Nurcan Arslan cinayetinde Yargıtay faile verilen cezayı 3. kez bozdu, Nurcan Arslan için adalet müca...

Narin Güran'ın ölümü Meclis gündeminde: Göreviniz...

8 yaşında katledilen Narin Güran'la ilgili DEM Parti ve TİP milletvekilleri Adalet Bakanlığı ve İçiş...