Kadınlara hakaret edenleri eleştirenlere dava!
Dersim’de kadınlara hakaret içeren video çekenlerden A.Y. kendisini eleştirenlerden şikayetçi oldu.

Dersim’in Nazimiye ilçesinde kadınlara yönelik hakaret içerikli video çekenlerden A.Y. kendisini eleştirenlerden şikayetçi oldu. “Sesli yazılı ve görüntülü iletilerle hakaret” suçundan hazırlanan iddianame Trabzon Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek, dava açıldı.

Dersim’in Nazimiye ilçesinde geçtiğimiz yıl ilçede göreve yapan üç polis ile imam A.Y., çektikleri bir videoda kadınlara yönelik hakaret içerikli ifadeler kullanmış, tepkilerin ardından açığa alınmışlardı. A.Y. sosyal medyadan kendilerini eleştirilen kişiler hakkında şikayetçi oldu. “Sesli yazılı ve görüntülü iletilerle hakaret” suçundan hazırlanan iddianame Trabzon Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek dava açıldı. Hakkında dava açılan kişilerden Haydar Çetinkaya, duruma tepki gösterdi. Sadece kendisi hakkında değil birçok kişi hakkında iddianame düzenlendiğini belirten Çetinkaya, “Kadına yönelik her türlü şiddeti reddettiğimiz gibi bu kamu görevlilerinin kadınlara yönelik sarfettikleri hakaret içeren sözleri kabul edilemez” dedi.

'ELBETTEKİ ELEŞTİRİLECEKTİR'

Kadınlara hakaret edenlerin davranışlarının elbette tepkiyle karşılanacağını ve gelişecek tepkilerin de eleştirilerin de kabul edilmesi gerektiğini belirten Çetinkaya, “Kadına şiddettin, hakaretin, kadın cinayetlerinin had safhada olduğu bu ülkede, kadına hakaret edenlere yazdığımız eleştiri ve tepki mahiyetli sözlerimizi cezalandıracak mahkeme, nazarımızda kadına hakaret eden, aşağılayan ve küçük düşüren bu şahısları ödüllendirmiştir, cesaretlendirmiştir demektir” diye konuştu.

Çetinkaya, gerekli itirazları yapacaklarını belirterek "Bu konuda baromuzdan da kadın örgütlerinden de kamuoyundan da destek istiyoruz" dedi.

NE OLMUŞTU?
2020 yılının Temmuz ayında, Dersim’in Nazımiye ilçesinde 3’ü polis 1’i imam 4 kişi çektiği videoda “Reis; sizce Türkiye'nin en çirkin kadınları nerededir?” diye başlayan ve devamında “Türkiye’nin en çirkin kadınları Nazımiye’de, Ardahan ve Muşta’dır” denilerek kadınlara yönelik hakaret içeren video yayınlamıştı.
Görüntülere sosyal medya üzerinden gelen tepkilerin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, dört kişinin görevden uzaklaştırıldığı açıklanmıştı.
Tunceli Valiliği tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, şöyle denilmişti:
“Nazımiye ilçemizde görev yapan kamu görevlilerince çekildiği tespit edilen, bazı sosyal medya ortamlarında paylaşılan ve vatandaşlarımızı rencide edici nitelikte söz ve davranışlar içeren videoyu, çeken ve yayımlayanlar hakkında gerekli soruşturma Valiliğimizce başlatılmış ve ilgililer hakkında görevden uzaklaştırma işlemi yapılmıştır. Konunun hassasiyetle takipçisi olacağımız hususu kamuoyunun bilgisine sunulur.”

Fotoğraf: 3’ü polis 1’i imam 4 kişi çektiği videodan

İlgili haberler
Dersim'de kadınlardan uzman çavuş şiddetine tepki

Dersim'de bir kadının üzerine iki uzman çavuş tarafından silah doğrultulmasına tepki gösteren Kadın...

Dersim Kadın Platformu: O.G. derhal tutuklanmalı

Hozat’ta sistematik işkenceye maruz bırakılan E.A’yı Dersim Kadın Platformu üyesi kadınlar ziyaret e...

Dersim Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu: Bi...

Dersim Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu yaptığı açıklamada 2020 yılı içinde 20 kadına yönelik...