Dersim Kadın Platformu: O.G. derhal tutuklanmalı
Hozat’ta sistematik işkenceye maruz bırakılan E.A’yı Dersim Kadın Platformu üyesi kadınlar ziyaret etti. Kadınlar E.A’nın yanında olduklarını vurgularken, olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Dersim’in Hozat ilçesine bağlı Kilise (Yenidoğdu) köyünde yaşayan 22 yaşındaki E.A. 7 aydır imam nikahı ile evlendiği 27 yaşındaki O.G. tarafından işkenceye maruz kaldı.

E.A.’nın aldığı darbeler sonucunda yüzünde morluklar, bacağında yara izleri göze çarpıyor, yaşadığı şiddetten dolayı yemek yiyemiyor, konuşamıyor, ses duyunca irkiliyor.

Dersim Kadın Platformu, E.A. ve ailesine ziyarette bulundu. Gazete Perperik’ten Hüseyin Yaşar Sezgin’e açıklamalarda bulunan Platform üyeleri, sistematik işkenceye maruz bırakılan kadınla dayanışma içerisinde olacaklarını belirterek failin tutuklanması gerektiğini söylediler.

Dersim Belediye Başkan Yardımcısı Canan Ay Doğan, “7 aydır evli olduğu erkek tarafından psikolojik ve cinsel şiddet gören kadın arkadaşın ailesine, ailesinin de bize ulaşmasıyla Hozat’a geldik. Yasal anlamda eksik ve yalnız kalınan durumlar nedeniyle avukat ve meclis üyesi arkadaşlarla birlikte burada bulunduk” dedi.

‘BASKIYI, ŞİDDETİ TEŞHİR ETMEK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ’

“Gündemimizde çok fazla yer alan tecavüz, şiddet, istismar vakalarının çok arttığı bölgede Dersim Kadın Platformu olarak, Dersim Belediyesi Kadın Meclisi olarak bu meselelerin sonuna kadar mücadelesinde yer alacağız” diyen Ay Doğan, şunları belirtti: “Kadın arkadaşımızın yaşadığı bu zorbalığı, baskıyı, şiddeti teşhir etmek için ve bu anlayışın bu toplumda nefes aldırmayacağını bildirmek için kadınlar olarak mücadele edeceğiz.”

‘KESİNLİKLE TUTUKLANMASINI İSTİYORUZ’

Dersim Belediyesi HDP’li Meclis Üyesi Nurgül Yalay da “Sistematik olarak işkenceye uğrayan kadın arkadaşımızın yanında olacağız” dedi.

Yalay, “Bunu yapan kişinin kesinlikle tutuklanmasını istiyoruz. Kadın mücadelesinin her zaman her yerde büyütülüp bu olayların yaşanmamasını istiyoruz” diyerek çağrıda bulundu.

‘KIZ KARDEŞİMİZİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ’

Dersim Belediyesinin EMEP’li Meclis Üyesi Elif Özer de “Kız kardeşimizle dayanışmak için buradayız. Çarpık AKP zihniyetinin bir yansımasını maalesef görüyoruz. Biz Dersimli kadınlar olarak arkadaşımızı, kız kardeşimizi yalnız bırakmayarak, dayanışma içerisinde olarak onun yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu. Özer, “Bizim en büyük talebimiz zanlının tutuklanması ve gerekli cezayı almasıdır. Olayın takipçisi olacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

Fotoğraf: Dersim Kadın Platformu

İlgili haberler
Dersim Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu: Bi...

Dersim Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu yaptığı açıklamada 2020 yılı içinde 20 kadına yönelik...

Dersim’de çalıştığı işyerinde tacize uğrayan öğren...

Harçlığını çıkarmak için girdiği kebapçıda aşçının tacizine maruz kalan H.K., işveren olaya göz yumu...

Dersim Kadın Platformu: ‘Suçların meşrulaştırılmas...

Dersim Kadın Platformu çağrısıyla bir araya gelen kadınlar Hozat’ta yaşanan iki cinsel saldırı olayı...