Kadınlar SF işçilerini ziyaret etti: Asla yalnız değilsiniz
İzmir’de sendikalı oldukları için işten atılan ve işe geri dönmek için direnişe geçen SF Tekstil işçilerini İzmir Kadın Platformu ziyaret etti.

İzmir Gaziemir Serbest Bölgede yer alan SF Tekstilde Deriteks Sendikasına üye oldukları için işlerine son verilen kadın işçilerin başlattığı direniş sürüyor. İzmir Kadın Platformu, (İKP) bugün direnişteki kadınlara dayanışma ziyaretinde bulundu. Kadınlar hep birlikte “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Yaşasın kadın dayanışması” ve “SF işçisi yalnız değildir” sloganları attı.

Ziyareti karşılayan Deriteks Sendikası İzmir Şube Başkanı Makum Alagöz, SF Tekstilde yoğunlukla kadın çalışanların olduğunu belirterek, “Bugün kadınları işten atıp ‘Ne de olsa onlar direnemezler, bunlar kapıda duramaz’ diye kadınları işten attılar. İşten çıkarılan arkadaşlarımız on yılı aşkındır burada çalışıyor. Direnişimiz sürüyor. Bundan rahatsızlık duyan işveren her türlü baskıya devam ediyor. Sendikamıza üye olan ve hâlâ fabrikada çalışan arkadaşlarımıza baskılar devam ediyor, arkadaşlarımızı da istifa etmeye zorluyorlar ama hep beraber bu direnişi sürdüreceğiz” dedi.

‘KAZANANA KADAR BURADAYIZ’

Performansı gerekçe gösterilerek işten çıkarıldığını söyleyen Pınar Toy, işverenin asıl amacının sendikayı kabul etmek istememesi olduğunu belirtti. Toy, “Sendikalı olduğumuzu öğrendiklerinde çıkarıldık. Direneceğimizi, burada kapıda duracağımızı beklemiyorlardı ama yanlış düşündüler. Kadınların ne kadar güçlü olduklarını göz ardı ettiler. 103 gündür direnişimizi her türlüğü zorluğa, baskıya rağmen sürdürüyoruz. Kazanana kadar buradayız” diye konuştu.

‘DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

12 yıldır SF Trade bünyesinde çalıştıktan sonra sendikalı olduğu için işten çıkarılan Nurcan Köksal da, fabrikanın baskıcı koşullarından dolayı sendikaya üye olduğunu söyledi. Sendikalı olduğunu öğrenen iş verenin 4 yıldır kullandırmadığı izinleri kullandırdığını ve 3 haftalık izinden sonra defalarca sendikadan ayrılması yönünde baskı gördüğünü, iş barışını bozduğu gerekçesi ile işten çıkarıldığını söyleyen Köksal,”Baskıyla işten çıkardılar bende arkadaşlarımla direnmeye devam edeceğim” dedi.

‘ASLA YALNIZ DEĞİLSİNİZ’

İKP adına söz alan Günseli Kaya da, “Arkadaşlarımızı direniş meşalesini yakan simgeler olarak görüyoruz” diyerek, direnişteki işçilerle dayanışmayı sürdüreceklerini vurguladı.
Kadın işçilerin direnişlerinin öğretici olduğunu ifade eden Kaya, “Siz mücadeleniz ile öğreteceksiniz. Direndikçe öğreniyoruz. Kararlı bir şekilde direnirseniz kazanırsınız ve asla yalnız değilsiniz” dedi.

İlgili haberler
Bir tekstil atölyesi: Kadınlar, mülteciler, atanam...

Göçmen ve mülteci kadınlardan başka gelen bir kesim de var gündelik çalışmaya; genç kadınlar. Aralar...

Tekstil işçisi kadın: ‘Çocuğumuzu okutabilmek için...

Çiğli'de yaşayan tekstil işçisi bir kadın: ‘2 aydır pazara gidemiyorum, çocuğumuzu okutmak için kred...

SF Trade Tekstil’in güler yüzlü direngen kadınları

SF Trade Tekstil işçisi kadınlar hakaretlere, kötü çalışma koşullarına, ağır baskılara karşı sendika...