Tekstil işçisi kadın: ‘Çocuğumuzu okutabilmek için kredi çektik’
Çiğli'de yaşayan tekstil işçisi bir kadın: ‘2 aydır pazara gidemiyorum, çocuğumuzu okutmak için kredi çektik, yevmiyeli işlere, ev işlerine gidiyorum’ diyor.

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun toplantıları sürerken İzmir Çiğli’de işçilerin yoğun olarak yaşadığı Güzeltepe Mahallesi’nde yaşayan tekstil işçisi bir kadın çocuğunu okutabilmek için kredi çektiklerini söyledi.

Kışın gelmesiyle birlikte mahallede odun ve kömür tedariki hızlanmış durumda. Kestikleri odunları depolarken karşılaştığımız, 10 yıldır tekstil işçiliği yapan bir kadın asgari ücretin 3 bin liradan aşağı olmaması gerektiğini söylüyor. Kadın işçi, ülkede asgari ücrete gelmeyen zammın her şeye geldiğini söylüyor.

Çalıştıkları fabrikanın üretimi durdurduğunu ve 2 aydır çalışmadığını belirten işçi, “2 aydır pazara gidemiyorum, üniversitede okuyan bir çocuğum var, eşim çalışıyor da zar zor onu okutuyoruz” diyor.

Evlerinin kira olmaması ve tek çocukları olması sayesinde zar zor geçinebildiklerini söyleyen işçi, “Çocuğumuzu okutmak için kredi çektik, yevmiyeli işlere, ev işlerine gidiyorum” diyor. Patronun işyerini kapatmasına karşın hâlâ işten çıkışının verilmediğini dile getiren işçi, bu yüzden işsizlik ödeneği de alamadığını söylüyor.

Kaynak: Evrensel.net / Sinem Kılıçkaya ve Barış İpek haberi...


İlgili haberler
Asgari ücretle hayatta kalma stratejileri

İki küçük çocuğu var Bilge’nin. Eve giren asgari ücreti yetiştirme yükü 33 yaşındaki Bilge’nin saçla...

Bütçe emeğimizle oluşuyor bize kırıntı düşüyor

Mecliste bütçe görüşmeleri tamamlandı. Şimdilerde de asgari ücretin tespit edilmesi için görüşmeler...

Sağlık işçisi kadınlar Türk-İş’in asgari ücret tek...

Sağlık işçisi kadınlar: Her ayı ekside kapatıyoruz. Para gelmeden gideceği yeri belli. Kredi kartlar...

Aliağa Yenimahalle kapalı pazarında bir işçi eşi:...

‘Asgari ücretin biraz üstünde aldığımız ücretlerle bile evi zor döndürüyoruz. Sosyal hayatımız diye...