Kadınlar Seher için sahaya çıktı
İran’da erkek kılığında maç izlediği için hapis cezası verilmesi üzerine bedenini ateşe veren Seher Hudayari için kadınlar Küçükçekmece’de futbol müsabakasında buluştu.

Kadınlar, İran’da bir maç müsabakasını izlemeye giderken stat girişinde yakalan ve 4 gün gözaltında kaldıktan sonra hapis cezası verilmesi üzerine bedenini ateşe veren Seher Hudayari için “Kadınlar Sahaya Seher Hudayari İçin Çıkıyor” şiarıyla sahaya çıktı. Akdeniz Nurçelikspor ile Ozanlar Gücü Spor kadın futbol takımları, Dilek Kaya hakemliğinde, Küçükçekmece Belediyesi Kemal Aktaş Stadında karşı karşıya geldi. Stat içine ve dışına “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz”, “Asla yalnız yürümeyeceksin”, “Kuş ölür sen uçuşu hatırla. Neslican Tay, hep bizimlesin” pankartları asıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin yanı sıra yüzlerce kadın maçı izledi.

‘EŞİTLİKTEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Müsabaka başlamadan önce konuşan CHP’li Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Seher Hudayari, Kübra, Emine Bulut ve mücadele eden tüm kadınlar için burada olduklarını söyledi. Çebi, “İran’da 40 senedir uygulanan kadınların stadyuma girme yasağı bir genç kadının hayatına sebep oldu. Bugün burada oynanacak maç sadece Seher Hudayari için değil, geçtiğimiz hafta erkek şiddeti gören ve hastanede tedavisi devam eden Kübra için, Emine Bulut için, hayatları için, hakları için, kazanımları için mücadele eden tüm kadınlar için oynanacak” dedi.

‘SEHER İSYAN DEĞİL, MÜCADELE BAŞLATTI’

Canan Kaftancıoğlu ise şöyle konuştu: “Biliyoruz ki dünyayı güzelleştirmenin, zenginleştirmenin ve özgürleştirmenin yolu kadınları özgürleştirmekten geçiyor. Aslında İran’daki Seher kardeşimiz de kadınları özgürleştirmek için kendini feda etmeyi göze aldı. Seher aslında isyan değil, bir mücadele başlattı. Bizler de burada Seher’in mücadelesini selamlıyoruz ve Seher’e diyoruz ki; kadın erkek eşitliği konusunda senin başlattığın mücadeleyi aldık. Bu mücadeleyi büyütmek ve dünyadaki eşitliliği sağlamak hepimizin sorumluluğu olacaktır.”

Konuşmaların ardından her iki takım “Asla yalnız yürümeyeceksin” ve “Bir kişi daha eksilmeyeceğiz” pankartıyla sahaya çıktı.

Maçın ilk vuruşunu ise Kaftancıoğlu ve Çebi yaptı. Maçın başlamasıyla beraber tribünlerden sık sık kadınlar lehine sloganlar atıldı. Maçın bitimiyle her iki takıma da plaet ve madalya verildi.

Kaynak: Jinnews



İlgili haberler
Yasakların ‘Ofsayt’a düşürdüğü kadınlar

İran'daki kadın temsilliğini perdeye aktaran 'yasaklı' yönetmen Panahi'nin filmlerinin her sahnesind...

İranlı kadınlar bir adım bile geri atmıyor

Temeli 2017 yılındaki ekonomik boyutlu ayaklanmalara dayanan, bugün ülkenin dört bir yanında örgütlü...

İran’da maça gittiği için hapis cezası alan Seher...

İran'da erkek kılığına girerek maça gittiği için hapis cezası alan kadın, cezasının kesinleştiğini ö...